24. 4. 2022

Velenjčani predstavili prvo okrepitev za sezono 2022/23

Martin Hebar je novi član Gorenja Velenja, trenutno tretjeuvrščene ekipe Lige NLB. Gre za 22-letnega levega zunanjega, ki v tej sezoni igra za Jeruzalem Ormož in je s 86 goli njegov najboljši strelec.

Gorenje Velenje tako že sestavlja ekipo za sezono 2022/2023. Poleg trenerja Zorana Jovičića so sodelovanje podaljšali še Emir Taletović, Kenan Pajt, Matic Verdinek in Tilen Sokolič. Po sezoni pa se od Gorenja Velenja poslavlja Aljaž Panjtar. Prva okrepitev, ki prihaja v Velenje, bo Martin Hebar.

Dvaindvajsetletni rokometaš je svojo rokometno pot začel pri šestih letih in bil vsa ta leta zvest svojemu matičnemu klubu iz Ormoža. Levoroki Hebar je podpisal dvoletno pogodbo, ki ga z Gorenjem Velenjem veže vsaj do konca sezone 2023/2024.

Hebar bo na poziciji desnega zunanjega nadomestil aktualnega kapetana Davida Miklavčiča, ki bo s 1. julijem končal igralsko kariero.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z Gorenjem Velenjem. Upam, da me bodo rokometaši dobro sprejeli in se bom v ekipo dobro vklopil. Zavedam se, da je to klub s tradicijo. Moja želja je, da s svojim doprinosom pomagam ekipi uresničiti zastavljene cilje," je po podpisu pogodbe dejal Hebar.

Ekipa iz Šaleške doline na lestvici Lige NLB zaseda tretje mesto, po 21 tekmah je zbrala 33 točk. Drugi so Trebanjci, ki imajo po 20 tekmah 35 točk, na vrhu pa je Celje Pivovarna Laško s 43 točkami in tekmo več od še vedno aktualnih prvakov.