26. 4. 2022

Velenjske ose v Lizboni na prvi tekmi četrtfinala

Rokometaši Gorenja Velenja so se odpravili v Lizbono, kjer jih v torek čaka prva tekma četrtfinala Lige Evropa. Tekma proti portugalski Benfici se bo začela ob 20.45. 

S tekmo proti Ormožu so varovanci Zorana Jovičića odprli zaključni del sezone v katerem bodo odigrane odločilne tekme v vseh treh tekmovanjih v katerih letos tekmujejo ose. Najprej bo na sporedu četrtfinale Lige Evrope, njihov nasprotnik pa bo portugalska Benfica. 

Po zmagi v osmini finala Lige Evropa proti francoskemu Nimesu, so se črno-rumeni uvrstili med najboljših osem ekip drugega najelitnejšega rokometnega klubskega tekmovanja. Njihovi tekmeci pa so se kot drugouvrščeni v skupini B uvrstili najprej v osmino finala, po zmagi nad francoskemu Toulouse pa še v četrtino. 

Ekipa, ki bo po dveh tekmah imela boljši rezultat bo udeleženka zaključnega turnirja Lige Evropa, ki bo na sporedu 28. in 29. maja. 

Prvo tekmo proti Benfici si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV Arena Sport. Povratna tekma bo na sporedu v torek, 3. maja, ob 18.45 v Rdeči dvorani. 

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje
“V torek igramo prvo tekmo četrtfinala Lige Evropa proti ekipi Benfice. Ekipa Benfice je favorit na tej tekmi, ampak mislim, da smo mi v tej sezoni pokazali, da lahko igramo proti vsaki ekipi. Čaka nas težka tekma, na kateri bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da si pred tekmo v Velenju priigramo čim bolj ugoden rezultat, ki bo
ohranil upanje na preboj na Final4.” 

Lige Evropa, četrtfinale, 26. april, 20.45 (Lizbona)
SL BENFICA : RK GORENJE VELENJE