9. 5. 2022

V Velenje se vrača Matevž Skok

Gorenje Velenje že sestavlja ekipo, ki bo v sezoni 2022/23 branila črno-rumene barve. V osje gnezdo se po enajstih letih vrača izkušeni vratar Matevž Skok, ki trenutno igra za portugalski Sporting.

Zvestobo velenjskemu klubu so v preteklem mesecu, poleg trenerja Zorana Jovičića, obljubili še Emir Taletović, Kenan Pajt, Matic Verdinek in Tilen Sokolič. Po sezoni pa se od Velenja poslavlja Aljaž Panjtar. Velenjčani so aprila predstavili tudi prvo okrepitev, Martina Hebarja, ki se v Velenje seli iz Jeruzalema Ormoža.

Drugi, ki bo v sezoni 2022/23 okrepil Gorenje Velenje je Matevž Skok, ki se po enajstih letih vrača v matični klub. Svoje prve rokometne korake je naredil prav v Velenju, kjer je igral med leti 2001 in 2011, ter z Velenjčani v sezoni 2008/09 osvojil prvi naslov državnih prvakov. Po koncu sezone 2010/11 se je preselil v Celje, kjer je igral tri leta.

V sezoni 2015/16 se je prvič odpravil v tujino, kjer je najprej zaigral za nemški TuS Nettelstedt-Lübbecke, nato pa še za hrvaški Zagreb. V tej sezoni igra za Sporting, ki se bori za naslov portugalskega državnega prvaka. Svojo pot v Ligi Evropa je z ekipo Sportinga končal po porazu proti nemškemu Magdeburgu v osmini finala.

35-letni vratar je v dresu slovenske reprezentance zbral 87 nastopov. Državni dres je nosil tudi leta 2017, ko je Slovenija na evropskem prvenstvu v Franciji osvojila bronasto medaljo.

V vratih os bo v naslednjih dveh sezonah tako domači dvojec Taletović – Skok. Oba bosta s svojimi izkušnjami in znanjem pomembna člena ekipe Gorenja Velenja.

Matevž Skok, okrepitev Gorenja Velenja:
"Želja po sodelovanju je bila obojestranska. Zaradi družine sem želel priti bližje domu, da lahko več časa preživimo skupaj. Dogovora, da se vrnem v svoj matični klub sem zelo vesel. Izjemno cenim, da me je poklical tudi trener Zoran Jovičić, s katerim sva opravila pogovor. Rad vidim, da ljudje v meni vidijo osebo, ki bo doprinesla njihovi ekipi in zato odločitev, da pridem v Velenje ni bila zahtevna. Ponosen sem, da sem v Velenju naredil svoje prve rokometne korake in se zato že zelo veselim vrnitve."