18. 5. 2022

Ptujčanke od Zagorjank boljše tudi na domačem parketu

Ekipi Ptuja in Zagorja sta se srečali po dveh dneh premora, zmagovalke pa so bile tudi tokrat Ptujčanke.

Po tem ko so na edinem nedeljskem obračunu v 1. ženski rokometni ligi rokometašice Ptuja zabeležile zmago na gostovanju v Zagorju, sta se zasedbi v sredo srečali ponovno. Gostiteljice so tokrat vknjižile še zanesljivejšo zmago nad tekmicami iz Zasavja.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

sreda, 18. maja:
ŽRK PTUJ : RŽK ZAGORJE 23:19 (15:9)
Kolenko 8 (4), Rukejl 6; Vrbnjak 8 (1), Nikolič 7.


Izbranke Mateja Bračiča so na domačem parketu od začetka kazale odločno predstavo. Vodstvo so prvič prevzele v peti minuti, ko je za 4:3 zadela Minea Kolenko, nato pa ga do konca srečanja niso več izpustile iz rok. V 24. minuti so imele gostiteljice šest golov naskoka pred Zagorjankami, s takšno zalogo pa so se odpravile tudi na glavni odmor (15:9). V drugem polčasu je zasedba Ptuja prednost le ohranjala in si tako zagotovila drugo zmago nad izbrankami Aleša Filipčiča v treh dneh.
Najboljša strelka pri zmagovalkah je bila Minea Kolenko z osmimi goli, prav toliko jih je za gostje prispevala Jaša Vrbnjak.

IZJAVI PO TEKMI

Tajda Tripkovič, vratarka Ptuja:
"Za nami je ena zadnjih tekem. Pokazale smo boljšo igro v obrambi kot na nedeljskem obračunu, sicer pa smo naredile še nekaj napak, ki jih moramo popraviti. Pokazale smo, da držimo skupaj, da smo ekipa. Točki sta zasluženo ostali doma."

Ivana Nikolič, rokometašica Zagorja:
"S soigralkami smo se borile, a naredile preveč napak v obrambi in napadu. To moramo popraviti. Pozna se nekaj odsotnosti rokometašic zaradi poškodb."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 3 3 0 0 19
2 ŽRK Ptuj 4 2 0 2 15
3 RŽK Zagorje 4 0 0 4 13
4 ŽRK Velenje 3 2 0 1 13