24. 5. 2022

Nova visoka zmaga Krimovk na domačem parketu

Po tem, ko so se morale rokometašice Krima Mercatorja še pred štirimi dnevi pošteno potruditi za zmago v celjskem Golovcu, so v torek na domačem parketu povsem nadigrale tekmice iz knežjega mesta.

Krimovke so že na uvodu obračuna pokazale, zakaj so v tej sezoni 1. ženske rokometne lige še neporažene. Celjanke so bile namreč v prestolnici brez možnosti, klonile so z 18:39
 
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 1. - 4. MESTO:

torek, 24. maja:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE 39:18 (20:6)
Krpež Šlezak in Ljepoja po 7; Regner (1), Strnad, Marković in Tomc po 3.


Rokometašice Krima Mercatorja so na domačem parketu znova pokazale svojo kakovost. Tako kot na ponedeljkovem zadnjem obračunu proti Novomeščankam, ki so ga odigrale v Ljubljani, so si tudi proti Celjankam odločilno prednost priigrale že v prvem polčasu. Gostje so do 19. minute dosegle le tri gole, Sanja Radosavljević pa je takrat zadela za prvo dvomestno prednost Ljubljančank na tekmi (13:3). Do odmora so izbranke Miše Marinček dosegle še tri zadetke, vseeno pa so rokometašice domače zasedbe zalogo uspele povečati (20:6). V drugem delu tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Krimovke so nadaljevale z odločno predstavo, tekmo so varno pripeljale do konca, prednost pa je narasla na 21 golov.
Najboljši strelki zmagovalne zasedbe sta bili Katarina Krpež-Šlezak in Nataša Ljepoja s sedmimi goli, po tri pa so za ekipo Z'dežele dosegle Katarina Regner, Anika Strnad, Ema Marković in Tia Tomc.

IZJAVI PO TEKMI

Nataša Derepasko, trenerka Krima Mercatorja:
"Čestitke ekipi Z'dežele, da vztraja na svoji poti in je ena najboljših v Sloveniji. Mi smo odigrale tako, kot je treba. Osredotočenost je bila na visoki ravni, temu primeren je tudi rezultat. V petek pričakujemo še eno dobro tekmo za pravi zaključek sezone."

Ema Marković, rokometašica Z'dežele:
"Tekma se je odvila po pričakovanjih. Krimovke so se zbrale, videla pa se je naša nezbranost. V soboto nas čaka nova priložnost za osvojitev drugega mesta. Verjamem v soigralke, da nam bo uspelo."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (1. - 4. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK Krim Mercator 5 5 0 0 46
2 ŽRK Mlinotest Ajdovščina 5 1 0 4 32
3 ŽRK Z'dežele 5 1 0 4 31
4 ŽRK Krka Novo mesto 5 3 0 2 31