25. 5. 2022

Ema Marković od prihodnje sezone v dresu Krimovk

Pri Krimu Mercatorju sestavljajo ekipo za sezono 2022/23, del katere bo tudi mlada desnokrilna rokometašica Ema Marković.

Markovićeva je otrok rokometnega kluba Z’dežele. Za člansko zasedbo Celjank je debitirala 30. marca 2019 na tekmi končnice državnega prvenstva proti Ptujčankam. V tej sezoni je v rdečem dresu za zdaj odigrala 26 tekem in se izkazala s 56 zadetki.

Nadobudna 18-letnica je tudi redna članica slovenske mladinske reprezentance. Z izbrano vrsto je leta 2019 nastopila na evropskem prvenstvu do 17 let, leta 2021 pa še na evropskem prvenstvu do 19 let. Na slednjem je bila z 12 zadetki četrta strelka slovenske reprezentance.

Ema Marković, okrepitev Krima Mercatorja:
"Želim si napredovati, zato sem se odločila za ta korak. Borila se bom in želim si, da bi me ekipa lepo sprejela. Najprej pa si želim v Celju skleniti sezono in osvojiti medaljo, saj je RK Z'dežele moj matični klub in se bo zahtevno posloviti od ekipe. Veselim se novih zmag in vseh doseženih ciljev.”