3. 6. 2022

Najboljši posamezniki Lige NLB so Tajnik, Meštrić in Tufegdžić

Po končani Ligi NLB so trenerji sodelujočih ekip izglasovali najboljša posameznika sezone 2021/22. Naziv najboljšega igralca gre v roke Domna Tajnika, rokometaša Gorenja Velenja, naziv najboljšega vratarja pa si je prislužil Sandro Meštrić, vratar Rika Ribnice. Kot najboljši strelec je končano sezono državnega prvenstva sklenil član LL Grosista Slovana Aleksa Tufegdžić.
Najbolj suvereno je do priznanja najboljšega posameznika sezone prišel Domen Tajnik, ki ga je v glasovanju na prvo mesto postavilo devet izmed 14 trenerjev. 21-letni srednji zunanji rokometaš je v tej sezoni Lige NLB na 25 tekmah dosegel 67 zadetkov. Peti strelec Velenjčanov je zaradi poškodbe izpustil le tekmo desetega kroga, ko so ose gostovale v Ribnici, gostiteljem pa so morale priznati premoč.

Eden ključnih členov za zmago Ribničanov je bil takrat Sandro Meštrić, ki je zbral 12 obramb. Hrvaškega čuvaja mreže je v glasovanju za najboljšega vratarja prvoligaške konkurence na prvo mesto izbrala polovica trenerjev. Meštrić je v veliki meri pripomogel h končnemu četrtemu mestu zasedbe Rika Ribnice. Soigralcem je namreč pomagal na vseh 26 tekmah, na njih pa je ubranil 318 strelov tekmecev (v povprečju 12,2 strela na tekmo). Najbolj razpoložen je bil na gostovanju pri Ljubljani (23 obramb) in na domači tekmi proti zasedbi iz Ivančne Gorice (21 obramb).

Naslov najboljšega strelca Lige NLB za sezono 2021/22 si je priboril Aleksa Tufegdžić v dresu LL Grosista Slovana. Srbski desnokrilni rokometaš je dosegel 162 zadetkov. Najboljšo strelsko predstavo je prikazal na dvobojih proti Kopru (15 zadetkov), Ljubljani (12 zadetkov) in Herzu Šmartnemu (11 zadetkov). Kar 73 zadetkov je rokometaš dosegel s črte sedmih metrov, kar je prav tako najboljši dosežek v nedavno končani sezoni.