18. 3. 2016

EP za mladinke 2017 v Sloveniji!

Evropska rokometna zveza je na minulem zasedanju izvršnega odbora določila organizatorje evropskih prvenstev mlajših kategorij za prihodnje leto in potrdila kandidaturo Rokometne zveze Slovenije za pripravo EP mladink (U19). To bo potekalo od 27. julija do 6. avgusta 2017 v dvoranah Golovec in Zlatorog v Celju, v katerih se bo za naslov pomerilo najboljših 16 ekip stare celine.

Po evropskem prvenstvu za člane 2004, ki je potekalo v štirih slovenskih krajih in na katerem so izbranci Toneta Tislja osvojili srebrno medaljo, bo to šele drugo rokometno evropsko prvenstvo na slovenskih tleh, na katerem bo nastopila nadarjena generacija deklet letnika 1998, ki je na lanskem EP do 17 let osvojila odlično peto mesto. Rokometna zveza Slovenije bo z intenzivnimi pripravami na organizacijo dogodka začela že v prihodnjih dneh.

Franjo Bobinac, predsednik RZS:

"Pridobitev organizacije evropskega prvenstva za mladinke je lepo priznanje za slovenski rokomet in priložnost za dodatno spodbudo k razvoju ženskega rokometa pri nas. Imamo nadarjeno generacijo, ki je na lanskem kadetskem EP osvojila peto mesto, letos bo v isti kategoriji nastopila na SP, prihodnje leto pa jo v mladinski kategoriji tako čaka EP na domačih tleh. Na Rokometni zvezi Slovenije bomo storili vse, da bomo dogodek izpeljali na najvišji možni ravni in, da se bomo z vrhunsko organizacijo izkazali tako slovenski javnosti, kot številnim tujim obiskovalcem."

Evropsko prvenstvo za kadetinje (U17) bo v letu 2017 potekalo v Mihalovcah na Slovaškem.