Show menu

6. DP ZA ČLANE IN 4. DP ZA MLAJŠE KATEGORIJE - 2019

6. DP ZA ČLANE
V soboto in nedeljo 8.6. in 9.6.2019 se je v Centru športov na mivki v Kopru odvijalo 6. državno prvenstvo v rokometu na mivki za člane in članice, kjer se je za naslov državnega prvaka borilo 110 igralk in igralcev. Za mlajše kategorije je državno prvenstvo potekalo četrtič, sodelovalo je 190 mladih rokometašev in rokometašic. Zanimanje za rokomet na mivki se iz leta v leto povečuje, na letošnjem državnem prvenstvu je sodelovalo kar 30 ekip v vseh kategorijah. Rokometni zvezi Slovenije je s pomočjo Mestne občine Koper in Javnega zavoda za šport Koper letošnje državno prvenstvo uspelo izpeljati na na višjem nivoju, saj so nova peščena igrišča v Kopru odlično pripravljena.

Na peščenih igriščih v Centru športov na mivki v Kopru se je v kategoriji članov za naslov državnih prvakov borilo pet ekip, v kategoriji članic pa šest ekip. V kategoriji članic so se naslova državnega prvaka veselile rokometašice iz ekipe Blisk, ki so naslov osvojile prvič. Mladinska ekipa ŠDRŠ Vrhnika je v kategoriji članic nauduševala s svojo igro in povzročala ogromno težav ostalim ekipam, a so v finalu zmagale izkušnje. Iz ekipe podprvakinj pa je bila za najboljšo vratarko turnirja izbrana Špela Remškar in najboljša igralka turnirja Tia Robida. Tretje mesto so zasedle novinke na mivki, ki prihajajo iz ŽRK Velenje.

V kategoriji članov ni bilo večjih presenečenj, saj je naslov državnih prvakov šel ponovno v roke rokometašem iz ekipe RK Mivka, ki so ponovno pokazali, da se ne dajo in so pokal za 1. mesto odnesli že četrtič zapored. Iz ekipe RK Mivka je najboljši igralec postal Rok Setnikar, z najboljšim vratarjem pa se lahko ponovno pohvali Nik Hvala Stojanovič iz ekipe BHC Ljubljana, ki je poleg odličnega branjenja zadel tudi veliko zadetkov iz gola na gol, ki štejejo dve točki. V borbi za tretje mesto so več zbranosti pokazali rokometaši iz ekipe Primorci, ki so okrog vratu prvič obesili bron.

KONČNI VRSTNI RED 
ČLANICE
1. mesto BLISK
2. mesto ŠDRŠ VRHNIKA 
3. mesto ŽRK VELENJE 
4. mesto RK MIVKA
5. mesto ŽRK IZOLA 
6. mesto NAKLANKE

Najboljše posameznice:
Naj igralka: Tia Robida (ŠDRŠ Vrhnika)
Naj vratarka: Špela Remškar (ŠDRŠ Vrhnika)

ČLANI
1. mesto RK MIVKA
2. mesto BHC LJUBLJANA 
3. mesto PRIMORCI
4. mesto SHOJEN PAPUČ 
5. mesto BHC MAD MAX

Najboljši posamezniki
Naj igralec: Rok Setnikar (RK Mivka)
Naj vratar: Nik Hvala Stojanovič (BHC Ljubljana

4. DP ZA MLAJŠE KATEGORIJE 2019
V Centru športov na mivki v Kopru se je v rokometu na mivki dne 8.6. in 9.6.2019 preizkusilo 190 mladih rokometašev in rokometašic. 4. Državno prvenstvo v rokometu na mivki za mlajše kategorije dečkov in deklic je letos potekalo v treh starostnih kategorijah in sicer rojenih leta 2002 in mlajši, rojeni leta 2004 in mlajši ter rojeni leta 2006 in mlajši.

Na odlično pripravljenih peščenih igriščih v Centru športov na mivki v Kopru so prva na vrsto prišla dekleta, ki so se pomerila v soboto. V kategoriji deklic 2002 so naslov državnih prvakinj osvojile dekleta iz ŠDRŠ Vrhnika, drugo mesto so zasedle RK Olipija, pokal za tretje mesto je šel prav tako v Ljubljano, igralkam RK Krim Mercator.
V kategoriji 2004 so se naslova državnih prvakinj razveselile RK Olimpija 2004, podprvakinje so bile ŠDRŠ Vrhnika, tretje mesto pa prav tako RK Olimpija z ekipo letnika 2005.

V kategoriji letnima 2006 je bilo pstro, saj je bilo prijavljenih kar 6 ekip. Najmlajša generacija je prikazala izjemno borbo in ogromno dobre volje na tekmah. Igralke RK Krim Mercatorja so sestavile kar tri ekipe in vse tri ekipe zasedle prva tri mesta, četrto mesto so si priborile ŠDRŠ Vrhnika, peto in šesto mesto pa igralke RK Olimpija 2007 in 2006.

V vsaki kategoriji smo nagradili tudi najboljše igralke in vratarke, ki so pokazale največ znanja v rokometu na mviki.

KONČNI VRSTNI RED
Dekleta 2002 in mlajše
1. mesto ŠDRŠ VRHNIKA
2. mesto RK OLIMPIJA
3. mesto RK KRIM MERCATOR Najboljši posamezniki:
Naj igralka: Tia Kozina (ŠDRŠ Vrhnika) Naj vratarka: Dijana Đajić (RK Olimpija)

Dekleta 2004 in mlajše
1. mesto RK OLIMPIJA 2004
2. mesto ŠDRŠ VRHNIKA
3. mesto RK OLIMPIJA 2005
Najboljše posameznice
Naj igralka: Eva Baltič (ŠDRŠ Vrhnika) Naj vratarka: Živa Kovačič (ŠDRŠ Vrhnika)

Dekleta 2006 in mlajše
1. mesto RK KRIM MERCATOR 1
2. mesto RK KRIM MERCATOR 2
3. mesto RK KRIM MERCATOR 3
4. mesto ŠDRŠ VRHNIKA
5. mesto RK OLIMPIJA 2007
6. mesto RK OLIMPIJA 2006
Najboljše posameznice
Naj igralka: Ira Vrbinc (RK Krim Mercator)
Naj vratarka: Dragana Dobrijević (RK Krim Mercator)

V nedeljo so se v nekoliko okrnjeni zasedbi pomerili rokometaši. V kategoriji 2002 so bili prijavljeni le fantje iz RD LL Grosist Slovan, ki so izven konkurence odigrali tekme v kategoriji letnika 2004. V kategoriji letnika 2004 so se za naslov prvaka borile tri ekipe. Po tesnih bojih je naslov pržavnega prvaka odpotoval v Ljubljano, zmagali so rokometaši iz RD LL Grosist Slovan. Drugo mesto so osvojili rokometaši iz RK Kronos, tretje mesto pa RD Izola. V kategorji 2006 so se prav tako borile tri ekipe. Prvo mesto so zasedli MRD Dobova 1, podprvaki so postali RD Izola, pokal za tretje mesto pa so prav tako odnesli MRD Dobova in sicer druga ekipa.

KONČNI VRSTNI RED
Fantje 2002 in mlajši
1. mesto RD LL GROSIST SLOVAN
Najboljši posamezniki:
Naj igralec: Aleksander Perić (RD LL Grosist Slovan) Naj vratar: Luka Rađenović (RD LL Grosist Slovan

Fantje 2004 in mlajši
1. mesto RD LL GROSIST SLOVAN 
2. mesto RK KRONOS
3. mesto RD IZOLA
Najboljši posamezniki:
Naj igralec: Mirče Kaladijevski (RD LL Grosist Slovan)
Naj vratar: Ivo Jan Marušič (RK Kronos)

Fantje 2006 in mlajše
1. mesto MRD DOBOVA 1 
2. mesto RD IZOLA
3. mesto MRD DOBOVA 2
Najboljši posamezniKI
Naj igralec: Anton Šarić (MRD Dobova) Naj vratar: Branko Stojanov (RD Izola)