23. 9. 2022

Po prvencu Slovenija ostaja v boju za bron med svetovno elito

Če so se prvi dan člani slovenske reprezentance v rokometu na vozičkih še spoznavali z vsem, kar prinaša premierno svetovno prvenstvo, so drugi dan tekmovanja postavili nov zgodovinski mejnik. Na tretji tekmi, na kateri ji je nasproti stala Nizozemska, je po podaljšku dosegla prvo zmago. Kljub porazu proti Čilu ostaja v borbi za uvrstitev med najboljšo četverico in s tem nedeljsko tekmo za bron. 


Potem ko je bil slovenska izbrana vrsta blizu ugodnemu razpletu že na drugi četrtkovi tekmi proti Egiptu, je dan kasneje znova pokazala zobe. Nizozemci so bili v prvih 10 minutah boljši s 4:3, nato pa se je začela slovenska prevlada. Drugi polčas je naši reprezentanci pripadel s 5:1, petminutni podaljšek pa z 2:1. Slovenijo je v vodstvo z 1:0 s svojim prvim golom na obračunu popeljal Milan Slapničar, odločilen zadetek pa je zabil David Škorjanc.


Tudi na drugem petkovem preizkusu je Slovenska vrsta pokazala izjemno borbenost in nepopustljivost do zadnje sekunde tekme. Čile je prvi polčas dobil z 9:4, v večjem delu drugega pa je bila Slovenija tista, ki je narekovala ritem igre. Po slabih petih minutah igre je vodila s 4:1, minuto za tem s 5:3, na koncu pa so imeli nekaj več sreče Čilenci, ki so zmagali s 6:5.


Slovenija po štirih preizkusih premore zmago in tri poraze. Enak izkupiček imata tudi Nizozemska in Indija, s katero se bo slovenska reprezentanca pomerila v zadnjem krogu prvega dela, to soboto ob 17. uri. Slovenijo med elitno četverico in s tem nedeljsko tekmo za tretje mesto pelje le zmaga, ob tem pa se bosta morali z ugodnim razpletom zaključiti tudi preostali tekmi, na katerih se bosta Čile in Nizozemska merili s trenutno najboljšima reprezentancama prvega dela.


Vse tekme svetovnega prvenstva je mogoče v živo spremljati na YouTube kanalu IHF.

1. SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU NA VOZIČKIH (KAIRO, EGIPT)

3. krog, petek, 23. septembra:

NIZOZEMSKA : SLOVENIJA 1:2 (4:3, 1:5, 1:2)
Van Den Ende 4, Schot 2; Arh in Škorjanc po 4.
STATISTIKA


4. krog, petek, 23. septembra:
ČILE : SLOVENIJA 2:0 (9:4, 6:5)
Hernandez 6, Carrasco 4; Arh in Škorjanc po 3.
STATISTIKA


5. krog, sobota, 24. septembra, ob 17.00:
INDIJA : SLOVENIJA


Končnica, tekme za končno razvrstitev, nedelja, 25. septembra.

Že odigrano, 1. krog, četrtek, 22. septembra:
BRAZILIJA : SLOVENIJA 2:0 (7:3, 7:2)
Lourenco 6, Rodriguez 5; Arh 3, Škorjanc 2.
STATISTIKA


2. krog, četrtek, 22. septembra:
SLOVENIJA : EGIPT 0:2 (5:9, 5:6)
Slapničar 4, Škorjanc 3; Abdo Abbas 7, Hassabelnabi 4.
STATISTIKA