28. 4. 2024

Krimovke tri tekme pred koncem že do naslova prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja se tri kroge pred koncem Lige za prvaka 1. A ženske rokometne lige veselijo 29. naslova državnih prvakinj. V Ajdovščini so Mlinotest ugnale s 34:17.

Ljubljanska ekipa si je z novo zmago pred tekmicami iz Ajdovščine na lestvici ustvarila šest točk naskoka. Do konca tekmovanja sicer obema ekipama preostajajo še tri tekme, a ima Krim Mercator že boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Dosedanje tri izmed štirih medsebojnih tekem v sezoni je namreč dobil.
1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, LIGA ZA PRVAKA, 3. KROG
Nedelja, 28. april:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR 17:34 (9:17)
Grmek 6 (4), Kovšca 3; Brnović, Ngombele in Abina po 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Urša Zelnik, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Že od prve minute nismo bile prave, kot na zadnji pokalni tekmi. Vsekakor se nam je poznala hitra izključitev kapetanke Nuše Fegic. Enostavno se nismo znale ustrezno izzvati. Glave gor, saj nas že v petek, čaka nova pomembna domača tekma z Litijo."

Ema Abina, rokometašica RK Krim Mercator:
"Tako, kot na pokalni tekmi smo tudi tokrat dale vse od sebe. Na mlinarke smo se še dodatno pripravile. Igrale smo hitro in učinkovito. Zmaga zasluženo odhaja z nami v Ljubljano."

Že odigrano, četrtek, 25. april:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z'DEŽELE 23:22 (13:12)
LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke