11. 12. 2006

Tesen poraz Slovenk

Slovenija – Nemčija30:31 (13:18)
Göteborg -Dvorana Scandinavium, gledalcev 2000, sodnika: Laursen in Nielsen (oba Danska).
Slovenija: Argenti, Derčar, Čerenjak, Ciora, Ilič 2, Puš 5, Derepasko 4, Kurent-Tatarovac 5, Stefanišin, Hrnjič 1, Marinček, Oder 10 (4), Mihič, Frešer 3.
Nemčija: Woltering, Graefer, Haerdter, Jurack 2 (1), Geschke, Woerz 5, Mueller 3, Reiche 2 (1), Loerper, Krause 8 (1), Neukamp, Baumbach 3, Melbeck 4, Althaus 4.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Nemčija 5 (3).
Izključitve: Slovenija 8, Nemčija 10 minut.

Po visokem porazu z Norveško so slovenske rokometašice v drugem krogu EP na Švedskem prikazale veliko boljšo igro, še posebej v drugem polčasu, a žal je bilo tudi to premalo za popoln uspeh. Nemke so si v prvem polčasu priigrali visoko prednost, v drugem se je v napadu razigrala Tanja Oder in ob razpoloženi vratarki Sergeji Stefanišin je bilo to dovolj, da so Slovenke ujele priključek in v 51. minuti izenačile na 27:27. V dramatični končnici sreča ni bila na strani slovenskih rokometašic, strela Odrove in Mojce Derčar žal nista našli poti do mreže Nemk in tekmice so petnajst sekund pred koncem prišle do zmagovitega zadetka.
»Na igrišču smo pustile srce in v drugem polčasu nadoknadile velik zaostanek. Naša predstava je lepa popotnica za nedeljsko odločilno tekmo s Poljakinjami, čeprav nas čaka težkih in peklenskih 60 minut,« je po tekmi povedala Tanja Oder.