7. 12. 2006

Za začetek visok poraz proti Norvežankami

Norveška : Slovenija
43 : 20 (19 : 9)
Göteborg - Dvorana Scandinavium.1200 gledalcev. Sodnici: Tatjana Rakitina in Irina Tkačuk (obe Ukrajina).
Ocene
Norveška: Grimsbo, A. H. Johansen 3, Nyberg 1, Aamodt 6, Snorroeggen 1, Lybekk 2, Nostvold 5 (1), Breivang 1, Kr. Lunde 5, Hammerseng 5 (3), K. M. Johansen 9, Frafjord 5, Ka. Lunde, Riegelhuth 1. Selektorica: Marit Breivik.
Slovenija: Argenti, Derčar 3, Ciora 1, Ilič, Puš 2, Derepasko, Kurent-Tatarovac, Stefanišin, Hrnjič 1, Sotler 1, Marinček, Oder 5 (2), Mihič 1, Frešer 6. Selektor: Robert Beguš.
Sedemmetrovke: Norveška 4 (4); Slovenija 5 (3).
Izključitve: Norveška 2; Slovenija 18 minut.
Slovenske rokometašice so EP na Švedskem začele s pričakovanim porazom proti Norveški, ki je velik favorit za naslov evropskega prvaka. Pred tekmo je bil vprašljiv nastop Nataše Derepasko, ki je bila na koncu vseeno v postavi in je tudi začela tekmo, vendar je po 22 minutah odšla na klop.Zmagovalec je bil odločen v prvih minutah, ko so tekmice povedle s 6:0, vseh šest zadetkov pa dosegle iz protinapada. V naslednjih nekaj minutah je Beguševim izbrankam uspelo zmanjšati število tehničnih napak, temu primerno se je tudi gibal rezultat, proti koncu pa so se spet ponovile napake iz uvodnih minut. Že do konca polčasa je Beguš v igro poslal Hrnjičevo, Argentijevo in Sotlerjevo, katerim se je v začetku drugega polčasa pridružila še Mihičeva.
Norvežanke so v nadaljevanju spet kaznovale vsako napako Slovenke, ki jih danes čaka tekma z Nemčijo, ki bo neprimerno bolj pomembna.
»Čeprav smo vedeli, od kod nam preti največja nevarnost in smo to tudi trenirali na treningih, na tekmi tega nismo naredili. Ni nam uspelo ustaviti niti deset odstotkov njihovih protinapadov, s tem da na postavljeno obrambo niti niso tako nevarne. Tako visok poraz ni nikoli dober za ekipo, osebno bi bil zadovoljen že s tako visokim porazom kot lani, ko smo izgubili s sedmimi goli razlike, ampak s tako visokim porazom pa gotovo ne morem biti,« je po tekmi povedal selektor Slovenije Robert Beguš.