4. 12. 2006

Visok poraz slovenskih rokometašic v generalki za nastop na EP 2006

Hrvaška - Slovenija 27:19 (13:11)
Delnice - Dom sportova. 500 gledalcev. Sodnika: Knežević in Pahor (oba Hrvaška).
Hrvaška: Grubišić (6 obramb), Križanac, Jelčić (10 obramb), Batelka, Hrgović 2, Kožnjak, Milanović-Litre 1, Gaće, Arslanagić 3 (1), Pušić 1, Palčić 3, Horvat 1, Pasičnik 5 (2), Penezić 4, Lovrić 2, Zebić 5 (1). Selektor: Josip Šojat.
Slovenija: Zec, Stefanišin (12 obramb), Marinček (4 obrambe), Oder 5 (1), Čerenjak, Oven, Hrnjić 2 (1), Derepasko 2, Ilič, Mihič, Sotler, Varlec, Puš, Frešer 4, Derčar 2, Ciora, Irman, Kurent-Tatarovac 3, Argenti 1. Selektor: Robert Beguš.
Sedemmetrovke: Hrvaška 3 (3), Slovenija 3 (2).
Izključitve: Hrvaška 4, Slovenija 6 minut.

Nekaj dni pred začetkom evropskega prvenstva na Švedskem je bil po tekmi v Delnicah veliko boljše volje hrvaški selektor Josip Šojat. Z razlogom, kajti v zadnji tekmi pred začetkom evropskega prvenstva so njegove izbranke povsem nadigrale slovenske reprezentantke, ki so v prvih 40 minutah še nekako držale korak z domačinkami, pa še to predvsem po zaslugi dobre igre v obrambi. O nemoči slovenskih rokometašic govori podatek, da so vodile le enkrat, v sedmi minuti, ko so povedle s 4:3, sedem minut pozneje pa so Hrvatice prišle do treh golov prednosti (8:5). Do konca polčasa so Slovenke izid še dvakrat izenačile, z dvema uspešno izvedenima protinapadoma pa je Maja Zebić ob koncu polčasa svoji ekipi spet priigrala dva gola prednosti. Do desete minute drugega polčasa je bila nato igra še izenačena, z delnim izidom 8:1 pa so hrvaške rokometašice prišle do nedosegljive prednosti (23:16).
»Z igro v obrambi sem še nekako zadovoljen, zato pa se nam že nekaj časa dogaja, da z zunanjih položajev ne dosegamo golov. V petek je Derepaskova začutila manjše bolečine v desni rami in ni prav veliko streljala proti vratom, zato pa se Iličeva še drugo tekmo zapored ni vpisala med strelke. Upam, da se nam bo na Švedskem le 'odprlo' tudi z zunanjih položajev,« je povedal Beguš.

Slovenke za EP na Švedskem
Vratarki: Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Miša Marinček (Mercator Tenzor Ptuj); levi krili: Tatjana Oder, Manuela Hrnjić (obe Krim Mercator); levi zunanji: Nataša Derepasko (Krim Mercator), Tina Sotler (Krim Mercator); srednje zunanje: Silvana Ilič (Elda Perstigio, Španija), Kristina Mihič (Mercator Tenzor Ptuj), Vesna Puš (Olimpija PLK); desni zunanji: Anja Frešer (Union Ribarroja), Barbara Varlec (Europrodukt Brežice); desni krili: Mojca Derčar, Ana Mihaela Ciora (obe Mercator Tenzor Ptuj); krožne napadalke: Katja Kurent Tatarovac, Anja Argenti (obe Krim Mercator), Katja Čerenjak (Celeia Žalec).
»Ob poškodovani Nini Potočnik bodo doma ostale še Branka Zec, saj sem se odločil, da bomo na EP imeli le dve vratarki, Neli Irman in Urša Oven. Z vrnitvijo Anje Frešer se je Mihaela Ciora preselila na desno krilo, na mestu desne zunanje igralke pa bo ob Frešerjevi igrala še Barbara Varlec, kar je naša 'naložba' v prihodnost,« je izbor igralk komentiral slovenski selektor.