5. 6. 2006

Ženska reprezentanca s porazom na EP na Švedsko

Bolgarija - Slovenija 30:28 (14:12)
Gabrovo - Dvorana Orlovec. 1000 gledalcev. Sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).
Bolgarija: Bačvarova, Vračeva 8, Genkova, Zlateva 1 (1), Georgijeva, Lebedeva 7, Hristova, Gelova, Gareva 1, Ilijeva 4, Grančarova, Stojanova, Vračeva, Zaprijanova 7 (1), Garabaska 2.
Slovenija: Argenti, Derčar 3, Doler, Cerar, Ilič 6, Puš 1, Derapasko 12 (3), Kurent-Tatarovac 2, Čigoja, Stefanišin, Hrnjič 1, Mihič, Marinček, Oder 3, Irman.
Sedemmetrovke: Bolgarija 7 (5), Slovenija 3 (3).
Izključitve: Bolgarija 6, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: Kurent Tatarovac (55.).
Ženska rokometna reprezentanca se je, kljub porazu na gostovanju pri Bolgariji, uvrstila na letošnje evropsko prvenstvo na Švedskem. Odločila je prva tekma v Kranjski Gori, ki so jo slovenska dekleta dobila z 32:22. dekleta bodo tako še tretjič zapored nastopile na evropskem prvenstvu, ki bo letos od 7 do 17. decembra na Švedskem. S koncem tekme proti Bolgarkam sta se od dresa z državnim grbom poslovili Deja Doler in Anja Frešer. Slovenke so v prvem polčasu zaostajale za gostiteljicami, a nikoli več kot za tri gole. V nadaljevanju so v 44. minuti prišle do prednosti dveh zadetkov (19:17), a v končnici storile nekaj napak preveč in gostiteljice so se lahko veselile pirove zmage.
»Tekmo z Bolgarijo smo, kljub visoki zmagi na prvi tekmi, vzeli zelo resno. Želeli smo še v drugo zmagati, a smo v končnici tekme naredili preveč napak,« je po srečanju povedal Robert Beguš, selektor slovenske ženske reprezentance.