2. 6. 2006

Moška reprezentanca v Kranjski Gori

Zbrali so se v četrtek v Ljubljani in zvečer v Kranjski Gori opravili prvi trening. Kasim Kamenica, vršilec dolžnosti selektorja moške izbrane vrste je na začetek priprav povabil petnajst igralcev iz slovenskih klubov ter Bena Lapajneta, ki je z Zagrebom sezono končal že pred dnevi. Sergej Rutenka (Ciudad Real), Ognjen Backovič (Minden), Luka Žvižej (Barcelona), Zoran Lubej (Portland SA) in Vid Kavtičnik (Kiel) se bodo reprezentanci priključili v prihodnjih dneh, saj imajo ta konec tedna še klubske obveznosti. V primerjavi s selekcijo, ki je igrala na EP v Švico tokrat ni zraven poškodovanih Gorazda Škofa, Davida Špilerja in Miladina Kozline ter Matjaža Mlakarja in Gorana Kozomare. Priložnost za uveljavljanje bodo tako dobili nekateri mlajši igralci. Reprezentante je v imenu Rokometne zveze Slovenije pozdravil generalni sekretar Leopold Kalin, v Kranjski Gori pa bo izbrana vrsta ostala do srede, 7. junija, ko se bo preselila v Laško, kjer bo ostala do prve tekme z Avstrijo, ki bo 10. junija v celjski dvorani Zlatorog.
»Čast mi je, da sem dobil priložnost za vodenje reprezentance. In tudi vam mora biti čast igranje v dresu z državnim grbom. Avstrijcev ne smemo podcenjevati, že vrsto let se sistematično pripravljajo za uvrstitev na veliko tekmovanje. Nam pripada vloga favorita, a nas to ne sme uspavati. Prvi dnevi bodo namenjeni vaši regeneraciji, a tudi taktični pripravi. Rad bi, da postanemo velika družina in da z veseljem prihajate na reprezentančne akcije,« je igralce na dušo položil Kamenica. Novinci so Marko Bezjak in David Koražija iz Jeruzalema Ormoža, Jure Vran, vratar Cimosa Kopra in v zadnjem hipu še Dario Dumančič, levi zunanji Preventa. Tomaž Tomšič, rekorder po številu nastopov v izbrani vrsti se vrača po dveh letih, novo priložnost bodo dobili Boštjan Kavaš, Jure Dobelšek in Rok Praznik.
Reprezentančni seznam, vratarji: Beno Lapajne (Zagreb, Hrvaška), Dušan Podpečan (Gorenje Velenje), Jure Vran (Cimos Koper); leva krila: Zoran Jovičič (Gold Club), David Koražija (Jeruzalem Ormož), Jure Dobelšek (Gorenje Velenje), Luka Žvižej (Barcelona, Španija); levi zunanji: Dario Dumančič (Prevent), Sergej Rutenka (Ciudad Real, Španija), Ognjen Backovič (Minden, Nemčija); srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), Rok Praznik (Cimos Koper), Marko Bezjak (Jeruzalem Ormož); desna zunanja: Jure Natek (Celje Pivovarna Laško), Boštjan Kavaš (Gorenje Velenje); desna krila: Robert Konečnik (Gold Club), Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško), Vid Kavtičnik (Kiel, Nemčija); krožni napadalci: Tomaž Tomšič (Ribnica Riko hiše)
Marko Oštir (Gorenje Velenje), Zoran Lubej (Portland SA, Španija).