30. 7. 2006

Poraz kadetov proti Švedom

Slovenija : Švedska 26:49(9:25)
Slovenian: Čudič, Rojc 3, Praznik, Šalamon 5, Peterlin 2, Špegel 3, Dolenec 3, Župič, Svetelšek 2, Zbičajnik 1, Paladin, Kodelja 3, Bombač 2, Slamar 2.
Švedska: Persson, Barud 1, Baak 5, Mansson 5, Fagerlund 3, Carlen 4, Lindell 2, Andersson 5, Olsson 6, Ekdal 6, Albrechtsson 6, Stenbäcken 2, Ström 5.
Sedemmetrovke: Slovenija: 6(2); Švedska 7(5).
Izključitve: Slovenija 18; Švedska 12.
Rdeč karton: Zbičajnik 30./Slovenija

Slovenska kadetska rokometna reprezentanca je odigrala zadnje srečanje predskupine D in izgubila proti Švedom in tako izpadla iz bojev za najvišja mesta.
Slovenija je proti Švedski nujno potrebovala zmago za napredovanje med ekipe, ki se bodo borile za medalje, “tri krone” pa so že bile med temi ekipami. Kljub temu so švedski reprezentantje šli na polno, Slovenci so le enkrat izenačili na 1:1, nato pa so naredili nasprotniki delni izid 6:0 in od tega trenutka le še večali prednost. Kadeti Slovenije so v obdobju od devete do 20. minute držali razliko šestih zadetkov, nato pa so “tri krone” razliko večale in konec polčasa se je končal z rezultatom 25:9 v korist Švedov.
Slednji so igrali zelo agresivno v obrambi, naši igralci so imeli veliko težav z visokimi branilci, saj so te postavljali dobre bloke. Poleg tega so imeli igralci slovenske izbrane vrste več izključitev, kot po pravilu pa sta sodnika ob dosojeni kazni, pokazala še na najstrožjo kazen. Tako si je v 30. minuti Zbičajnik prislužil že svojo tretjo izključitev in “posledično pot v garderobo”.
Prvi del drugega polčasa je bil dokaj izenačen, saj Švedi niso povečali razlike, nato pa je sledil ponoven padec v igri Slovenije in tako je razlika znova rasla. Švedi so znali predvsem kaznovati napake v napadu Slovenije, saj so veliko zadetkov zadeli predvsem iz protinapadov. Podobno kot na pri tekmi je bila slaba realizacija iz sedmih metrov, saj so igralci Slovenije zadeli iz šestih poskusov le dvakrat. Svoj dan pa je imel tudi švedski vratar Persson, ki je obranil 22 strelov. Jutri je na EP prosti dan, nato pa čakajo slovenske igralce boji za mesta od 9. do 16.