24. 10. 2006

Ženska reprezentanca za Lovoriko Slovenije

Slovenske rokometašice, ki bodo od 7. do 17. decembra na Švedskem še tretjič zapored igrale na evropskem prvenstvu, bodo prvi del priprav začele prihodnjo sredo, ob 3. do 5. novembra pa jih na Obali čaka še turnir za lovoriko Slovenije. Poleg varovank Roberta Beguša se bodo turnirja udeležile še reprezentance Turčije, Hrvaške in Črne gore, za katero bodo to prve uradne tekme. Teden Evropske rokometne zveze bo slovenska ženska izbrana vrsta preživela delovno, saj bo ob treh tekmah opravila še tri treninge, s tem pa se, čeprav je 11. novembra na sporedu še sedmi krog domačega prvenstva, že začenjajo priprave na evropsko prvenstvo. Rbalo, saj bodo njihove najboljše igralke na Švedskem še igrale za Srbijo, če pa se bodo v prihodnosti Petrovićeva, Savićeva in preostale njune soigralke odločile za Črno goro, bo to spoštovanja vredna reprezentanca.

Seznam slovenske reprezentance
Vratarke: Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Miša Marinček (Mercator Tenzor Ptuj), Branka Zec (Olimpija PLK), levi krili: Tatjana Oder, Manuela Hrnjić (obe Krim Mercator); leve zunanje: Nataša Derepasko, Tina Sotler (obe Krim Mercator), Nina Potočnik (Celje Celjske mesnine); srednje zunanje: Silvana Ilić (Elda Prestigio, Španija), Kristina Mihič (MT Ptuj), Vesna Puš (Olimpija PLK); desne zunanje: Ana Mihaela Ciora (MT Ptuj), Jelena Čvorak (Zamet, Hrvaška), Barbara Varlec (Europrodukt Brežice); desni krili: Mojca Derčar (MT Ptuj), Neli Irman (Krim Mercator), krožne napadalke: Katja Kurent Tatarovac, Anja Argenti (obe Krim Mercator), Katja Čerenjak (Celeia Žalec)