27. 1. 2007

Sreča na strani Islandije

Slovenija – Islandija 31:32 (15:17)
Halle – Štadion Gerry Weber. 7500 gledalcev. Sodnika: Karbas in Kolahdouzan (Iran).
Slovenija: Škof (5 obramb), Lapajne (12 obramb – 2 x 7m); Kozlina 2, Backovič, Ivančič, Jovičič 2, Gajič 1, Mlakar 2, Natek 5, Kavaš 2, Špiler 4, Brumen 2, Rutenka 9 (3), Lubej 2. Selektor: Kasim Kamenica. Islandija: Eradze (6 obramb – 2 x 7m), Gudmundsson (16 obramb),Svavarsson, Geirsson 8, S. Sigurdsson 2, Hallgrimsson, Atlason, Michaelsson 2, G. Sigurdsson 4, Gudjonsson 7 (3), Stefansson 4 (1), Pettersson 3, Jakobsson, Gunnarsson 2. Selektor: Alfred Gislason. Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Islandija 7 (4). Izključitve: Slovenija 14, Islandija 10 minut. Rdeč karton: Lubej (60, 3 x 2). Igralec tekme po izboru IHF: Beno Lapajne (Slovenija).
Sreča tokrat ni bila na strani slovenskih rokometašev, ki so bili tokrat bojeviti in nepopustljivi, a žal premalo natančni za boljši razplet. Slovenija je začela s postavo Škof, Jovičič, Kozlina, Špiler, Natek, Brumen in Lubej v napadu, namesto Špilerja pa je v obrambi igral Rutenka. Po vodstvu z 2:0 so vajeti igre v roke prevzeli Islandci, ki so si v prvem polčasu priigrali že štiri zadetke razlike. Slovenci so bili premalo natančni v napadu in nekajkrat tudi nezbrani v obrambi. Islandija je tako dobila prvi polčas z dvema zadetkoma razlike, imela pa je sijajnega vratarja Birkirja Gudmundssona, ki je v prvem polčasu zbral osem obramb. V nadaljevanju so na priložnost v slovenski izbrani vrsti dobili vsi igralci, najbolj učinkovit je bil Rutenka, žal pa so bili Jovičič, Mlakar, Natek in Kavaš premalo natančni v napadu. V 38. minuti je Slovenija izenačila na 21:21, a je Islandija nato prišla kar do petih zadetkov prednosti. V 50. minuti je vodila že s 30:25. Potem pa se je v slovenskih vratih razigral Lapajne. V zadnjih štirih minutah je zbral kar šest obramb in Sloveniji se je pri 32:31 ponudila priložnost za izenačenje, vendar je strel Mlakarja v 60. minuti pod prekrškom zaustavil islandski vratar in priložnost za izenačenje je splavala po vodi. Bojevitost in srčnost sta bila tokrat žal premalo.