22. 1. 2007

Veliko srce slovenskih rokometašev

Slovenija – Tunizija 34:27 (16:14)
Wetzlar - Dvorana Mittelhessen Arena, gledalcev 5000, sodnika: Abrahamsen in Kristiansen (oba Norveška).
Slovenija: Škof (13 obramb), Lapajne (2 obrambi); Kozlina 2, Backovič 1, Ivančič 2, Jovičič 4 (1), Kozomara, Gajič 5, Natek 8, Kavaš, Špiler 4, Brumen, Rutenka 4, Lubej 4 (1). Selektor: Kasim Kamenica.
Tunizija: Missaoui (4 obrambe), Magaiez (6 obramb); Hedoui 1, Gharbi, Tej 4, Touati 1, Hmam 5 (1), Hammed, Hadj 2, Bousnina 4, Ben Aziza, Mgannem 6, Ayed 4 (2), Saied. Selektor: Sead Hasanefendić.Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Tunizija 3(3).
Izključitve: Slovenija 20, Tunizija 8 minut.Rdeč karton: Kozlina (38, 3 x 2).Igralec tekme po izboru IHF: Zoran Lubej (Slovenija). V odločilni tekmi za prvo mesto v skupini A so slovenski rokometaši prikazali sijajno igro in povsem nadigrali tekmeca, ki si je pred dvobojem vzel vlogo favorita. Varovanci selektorja Kasima Kamenice so s srčno igro pokazali, da so sposobni veliko. Na tribunah je bilo slovenskih navijačev neprimerno manj, kot tunizijskih, a bili so izjemno glasni. Med njimi je bila tudi slovenska ambasadorka v Nemčija Dragoljuba Benčina, tekmo si je ogledal tudi Žiga Debeljak, predsednik RZS, nemški ljubitelji rokometa pa so po tekmi priznali, da so slovenski rokometaši imeli veliko srce. Tunizija je sicer povedla s 5:2 v 8. minuti, a v nadaljevanju se je z obrambami izkazal Gorazd Škof, v napadu pa je bil učinkovit Jure Natek. Po izenačenju na 5:5 so slovenski rokometaši prevzeli vajeti igre v svoje roke Uspešni so bili tudi takrat, ko so imeli dva igralca manj na igrišču. S fanatičnim pristopom, ki se kaže tudi v številu izključitev, so povsem razorožili Tunizijce. Zdaj slovensko izbrano vrsto čaka dan počitka in selitev v Halle, kjer
se bo v sredo pomerila z Nemčijo. Izjavi:
Zoran Jovičič: “V nadaljevanju moramo igrati tako, kot smo proti Tuniziji. Igrali smo odločno in čvrsto ter v takšni zasedbi prikazali doslej najboljšo igro. Toda zmaga nad Tunizijo nam ne bo nič pomenila, če ne bomo v drugem delu SP dosegli vsaj še eno in se uvrstili v četrtfinale SP.
Gorazd Škof: “Trudili smo se po vseh močeh in igrali eden za drugega. Vedeli smo, da je to odločilna tekma v prvem delu. Uspelo smo zmagati in napredovati z dvema točkama, a ni časa za evforijo. Čakajo nas še težke preizkušnje.”