18. 6. 2007

Moška reprezentanca na sedmo EP

Makedonija – Slovenija 32:33 (16:16)
Skopje – Dvorana Kale. 3000 gledalcev. Sodnika: Bord in Buy (Francija). Delegat EHF: Rančik (Slovaška).
Makedonija: Ristovski (7 obramb), Angelov (4 obrambe); Alušovski 1, Makalovski 3 (1), Jović 5 (1), Dimovski 2, Angelovski 4, Mojsovski 8, Mirkulovski 2, Lazarov 5, Markoski, Mitkov 1, Jonoski, Temelkov 1. Selektor: Veselin Vujović.
Slovenija: Podpečan (7 obramb – 2 x 7m), Škof (13 obramb – 3 x 7m); Kozlina 4, Konečnik 2, Jovičič 2 (1), Kavaš 2, Mlakar 5, Natek 3, Špiler 4, Praznik, Gajič 2 (1), Zorman 7, Žvižej 2. Selektor: Kasim Kamenica.
Sedemmetrovke: Makedonija 8 (2), Slovenija 2 (2).
Izključitve: Makedonija 6, Slovenija 8 minut.
Slovenski rokometaši so sijajno odigrali povratno tekmo kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto od 17. do 27. januarja na Norveškem. Varovanci selektorja Kasima Kamenice so se v Skopju predstavili v izjemni luči. Delovali so odločno in bojevito, tako da tekmec praktično ni imel možnosti za zmago. Že v prvem polčasu je sijajno branil Dušan Podpečan, drugi se je začel z nizom obramb Gorazda Škofa, ves čas pa sta sijajno igrala Matjaž Mlakar in predvsem Uroš Zorman, ki je vodil igro in bil za nameček še strelsko razpoložen. Gostitelji so na krilih bučnih navijačev v prvem polčasu povedli z 10:8, a so se naši vrnili v igro in prišli do vodstva, ki ga nato praktično do konca tekme niso več izpustili iz rok. Gostiteljem je sicer uspelo nekajkrat izenačiti, a že v uvodnih minutah drugega polčasa so slovenski rokometaši prišli do prednosti štirih zadetkov. Zmagoviti zadetek je nekaj sekund pred koncem dosegel Luka Žvižej in slovenska izbrana vrsta je bila s strani makedonskih navijačev nagrajena z močnim aplavzom.Slovenija je na prvi tekmi pred tednom dni v Mariboru slavila s 33:28.