9. 7. 2007

V polfinalu odprtega EP za kadete Slovenija boljša od Španije

Slovenija – Španija36:26 (18:16)
Goteborg – Športna dvorana Liseberg. 500 gledalcev. Sodnika: Hjotsho in Hansen (oba Danska).
Slovenija: Čudič (9 obramb), Vrbinc (3 obrambe), Župič (5 obramb – 1x 7m); Šišmanovič, Kodelja 6, Ajdari 2, Čemas 1, Svetelšek 4, Slamar 3, Bombač 10 (2), Drugovič 1, Vrečar 4, Dolenec 4, Flajs, Pahor, Špegel 1. Trener: Slavko Ivezič.
Španija: Admella (6 obramb), Mourino, Gomez (8 obramb); Maqueda 3, Pecina 1, Perez Ortiz 4, Jimenez 1, Felez 1, Rodriguez 3, Crowljey, Requena 1, Mindegia, Huertas 3, Moya 7 (3), Liebana 1, Borragana 1. Trener: Fernando Delgado Barbeito.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Španija 4 (3).
Izključitve: Slovenija 8, Španija 8 minut.
Slovenija je polfinalno tekmo začela s postavo: Župič v vratih, na krilih Kodelja in Flajs, na zunanjih položajih sta bila Svetelšek in Dolenec, organizator igre je bil Bombač, na položaju krožnega napadalca pa je igral Vrečar. Izenačeno je bilo do 12. minute in izida 6:6, potem pa so nadzor nad igro prevzeli Slovenci, ki so bržčas prikazali doslej najboljšo predstavo na letošnjem odprtem evropskem prvenstvu zakadete. Obramba je bila izjemno čvrsta, igra v napadu pa je bila dovolj potrpežljiva in natančna. V drugem polčasu je bila obramba Špancev povsem nemočna proti razigranim Slovencem, ki so v 44. minuti vodili že z 28:20. V tem obdobju je v vratih blestel Čudič, strelsko pa je bil izjemno razpoložen Bombač, ki ga Španci niso mogli zaustaviti niti s tesnim pokrivanjem. Slovenija se je tako prepričljivo uvrstila v veliki finale v katerem se