9. 7. 2007

Slovenija v polfinalu

Slovenija – Madžarska26:22 (14:13)
Göteborg – Športna dvorana Liseberg. 125 gledalcev. Sodnika: Mirce Janev in Nikola Veljanov (oba Makedonija).
Slovenija: Čudič (2 obrambi), Vrbinc, Župič (7 obramb); Šišmanovič, Kodelja, Ajdari 1, Čemas, Svetelšek 6, Slamar 1, Bombač 4, Drugovič 1, Vrečar 5, Dolenec 3, Flajs 3, Pahor, Špegel 2. Trener: Slavko Ivezič.
Madžarska: Toth (17 obramb – 3x 7m), Selymes; Pordan 3, Simon 1, Varsandan, Zoldy, Lele 3, Korsos 1, Balogh 10 (6), Munkacsi 3, G. Nemeth, Bako, Petrovszky, Fuleky, L. Nemeth 1. Trener: Mihaly Velky.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (0), Madžarska 6 (6).
Izključitve: Slovenija 6, Madžarska 18 minut.

V boju za nastop v polfinalu odprtega evropskega prvenstva za kadete so Slovenci v končnici strli odpor sicer čvrstih Madžarov, ki so vodili že z 22:19, a je varovancem trenerja Slavka Iveziča s serijo 7:0 uspelo preobrniti rezultat in doseči zanesljivo zmago. V prvem polčasu je Slovenije v 12. minuti povedla z 8:4, a se vzhodni sosedje niso predali. V vratih so imeli odličnega vratarja Totha, ki je do polčasa zbral 10 obramb. Toth je ubranil dva protinapada Bombača in sedemmetrovko Čemasa.
Nadaljevanje je bilo izjemno dramatično. Naši so drugi polčas začeli z zapravljeno sedemmetrovko in Madžari so povedli z 18:15. V vratih Slovenije je v 37. minuti nerazpoloženega Čudiča zamenjal Župič, naši pa so še naprej zapravljali čiste priložnosti, celo v trenutkih ko so imeli dva igralca več na igrišču. Toda potem je sledil neverjeten niz, v katerem so Slovenci kaznovali vsako napako tekmeca in prišli do zmage, ki jim je ob razpletu tekme med Norveško in Islandijo (zmagali so Norvežani) odprla pot do polfinale.