16. 8. 2007

Mladinci nastope na SP v Makedoniji začeli z zmago

Mladinci nastope na SP v Makedoniji začeli z zmago

Slovenija – Tunizija 34:24 (12:13)
Skopje - Športna dvorana Kale. 300 gledalcev. Sodnika: Canbro in Claesson (oba Švedska).
Slovenija: Karpan, Skok (15 obramb - 1x7m); Šimič 5, Bezjak 2, Žuran, Cehte 1, Kleč 8, Dolenec 1, Skube 3, Muhovec 1, Verdenik, Furlan 6 (3), Gregorc 2, Obajdin 5. Trener: Janez Ilc.
Tunizija: Drissi (11 obramb), Zariat (2 obrambi); Ben Hammam, Slama 3, Kaabab 1, Ben Hassine 7, Mahmoudi 5, Yacoub, Laribi, Karray, Mrabet 1, Kharbech, Slama 3, Mahmoud 4. Trener: Brahim Jabbes.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Tunizija 4 (3).
Izključitve: Slovenija 10, Tunizija 12 minut.
Rdeč karton: Skube (56).


Začetna sedmerka je bila naslednja: v vratih je bil Skok, na krilih Gregorc in Šimič, v zunanji liniji Furlan, Cehte ter Bezjak in na črti Kleč. V vrste Slovencev se je na uvodu po nekaj zgrešenih metih vnesel strah in Afričani so s streli iz razdalje uspešno razbijali slovensko obrambo in vratarja Skoka (7 obramb v prvem polčasu, na koncu 16). V 13. minuti so Tunizijci povedli s 7:3 in slovenska klop je reagirala z minuto odmora. V 16. minuti je Furlan storil že tretjo, skupaj pa šesto tehnično napako, zato ga je trener Janez Ilc poklical na klop. Do odmora so slovenski upi zbrali kar deset tehničnih napak.
Po zaostanku se je Ilčeva četa počasi začela prebujati, obramba pa je postajala vse čvrstejša in z njo je stekel tudi protinapad. Slovenija pride do izenačena na 12:12. V nadaljevanju so Tunizijci povedli s 14:12, ob tem pa so Slovenci zapravili dva protinapada. Toda čvrsta obramba je našim omogočila priključek in ko je v nadaljevannju stekla še igra v napadu, so varovanci trenerja Janeza Ilca postali nezaustavljiv. V torek je za Slovenijo prost dan, v sredo pa velik derbi z Rusi, ki odloča že o marsičem.