9. 8. 2007

Priprave mladinske reprezentance Slovenije

Uspela generalka
Ob zaključku tretjega dela priprav na SP v Makedoniji so mladi slovenski upi v generalki pred odhodom na SP v Makedoniji v všečni predstavi ugnali srbskega prvaka Crveno Zvezdo. Odpadla Janez Škerlak in Klemen Kresnik.

Slovenija - Crvena zvezda 36:28 (15:13)
Slovenj Gradec - Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 150 gledalcev. Sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Slovenija).
Slovenija: Karpan (3 obramb), Skok (18 obramb – 3 x 7m); Klepej, Kresnik, Šimič 8, Hartman, Bezjak 5 (3), Žuran, Cehte 4, Kleč 3, Gregorc 3, Skube 6 (4), Verdenik, Muhovec 1, Furlan 4, Obajdin 1, Dolenec 1. Trener: Janez Ilc
Crvena zvezda: Aleksić, Živojinović, Dimitrijević; Pavlov 2, Grbić 2, Radanović 1, Ščepanović 7, Leković 1, Mihajlović 4 (2), Pejović 4, Karleuša 5, Petrović, Nenadić, Vošević, Stojković 1, Glišić, Alčaković 1, Zelenović. Trener: Vuk Roganović
Sedemmetrovke: Slovenija 8 (7), Crvena zvezda 6 (2).
Izključitve: Slovenija 12, Crvena zvezda 16 minut.
Poleg zmage veseli pristop igralcev, ki je bil na visokem nivoju in je posledično prinesel zmago. Četrto zaporedno. Srbski prvak, ki ga septembra čakajo kvalifikacije za uvrstitev v ligo prvakov z beloruskim Brestom iz Meškova, je povedel z 2:0 in 4:2. Naprej pa so bili boljši Slovenci, ki so tik pred odmorom že vodili s 15:10. Na odmor bi mladi slovenski upi lahko odšli še z občutnejšo prednostjo, toda zapravili so kar štiri protinapade in še sedemmetrovko (Furlan) ter pri tem storili še šest tehničnih napak (na koncu devet). V drugem polčasu so Beograjčanom, ki so na pripravah v Slovenj Gradcu, začele pojenjati moči in Slovenija je povišala svojo prednost. Lepa popotnica, vendar v taboru Slovenije solidne rezultate v pripravljalnem obdobju spremljajo brez evforije. Na tekmi je navdušil že omenjeni pristop Slovencev in takega si je le želeti na SP. Le na tak način Slovenija lahko poseže po dobri uvrstitvi na prvenstvu. Dobra uvrstitev pa še vedno pomeni osvojiti mesta od petega do osmega. Po dveh četrtkovih treningih bodo fantje danes dopoldne opravili zadnji trening in se odpravili proti domu. V soboto sledi prvi zbor v Celju ob 10. uri, drugi v Ljubljani ob 11.15 uri in nato ob 13.25 polet proti makedonski prestolnici Skopju, kjer bo ob 19. uri na sporedu trening v športni dvorani Kale. Prvo tekmo skupine C bo Slovenija odigrala v ponedeljek ob 19. uri.


Odpadla Škerlak in Kresnik
Trener Janez Ilc je po tekmi s Crveno zvezdo podal tudi imeni, ki v prvem delu prvenstva ne potujeta na SP. To sta Janez Škerlak (Gorenje Velenje) in Klemen Kresnik (Prevent). Ob morebitni poškodbi katerega izmed igralcev bo Ilc naknadno poklical v Makedonijo odpadla rokometaša.