3. 8. 2007

Tudi v drugo boljši od Slovakov

Slovenija - Slovaška40:27 (25:15)
Slovenj Gradec - Športna dvorana. 30 gledalcev. Sodnika: Ajdnik in Smisl (oba Slovenija).
Slovenija: Karpan (9 obramb - 2 x 7m), Skok (10 obramb); Klepej, Kresnik, Šimič 4, Hartman 3, Bezjak 1 (1), Žuran 1, Cehte 8, Kleč 3, Gregorc 2, Skube 7 (2), Škerlak 5, Verdenik 4, Muhovec 1, Furlan, Obajdin, Dolenec 1. Trener: Janez Ilc.
Slovaška: Kovac, Paul; M. Kozak, J. Kozak 1, Mikeci 7, M. Urban 4, Badura 2, Mikus 5, Gamrat 4 (2), Kopco 2, Geci, Misencik 1, Balaz 1, T. Urban. Trener: Jan Hianik.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Slovaška 5 (2).
Izključitve: Slovenija 8, Slovaška 10 minut.
V kontrolnih tekmah proti Slovakom, prav tako udeležencem SP v Makedoniji, so varovanci Ribničana Janeza Ilca prikazali solidni predstavi in zabeležili dve zmagi. Na prvem srečanju je Ilc spočil Cehteta, Skubeta, Škerlaka in Muhovca, na drugem srečanju pa Furlana, Kresnika, Klepeja in Obajdina, ki je lažje poškodovan.
»S pomočnikom Alenom Mihaljem sva se odločila, da na vsaki tekmi spočijeva četverico igralcev in ponudiva večjo minutažo igralcem, ki sicer manj igrajo. S predstavama proti Slovakom sem zelo zadovoljen, saj so fantje poleg bojevitosti, prikazali tudi kolektivno igro. Popravili smo igro v obrambi, ki bi morala postati naš zaščitni znak na prihajajočem prvenstvu. Odpraviti je še potrebno napake v prehodu v polprotinapad in še zmanjšati število tehničnih napak,« je pred nadaljevanjem priprav povedal Ilc. Mladi slovenski upi so na obeh tekmah storili identično število napak - po dvanajst.
Skok je do odmora zbral deset, Grega Karpan pa je ob dveh zaustavljenih sedemmetrovkah skupaj zbral devet obramb. Druga tekma je bila izenačena le do izida 4:4, nato pa so si mladi Slovencii do odmora priigrali kar deset zadetkov prednosti (25:15). V nadaljevanju so vodili tudi s 14 zadetki razlike.
Slovaki poraza v Slovenj Gradcu niso sprejeli najbolj športno. Še posebej jezen je bil njihov trener Jan Hianik, ki ni bil navdušen nad slovensko igro. »Menim, da so Slovenci igrali pregrobo in takšne igre jim sodniki na SP ne bodo dovoljevali. Sicer pa sta zmagi Slovenije zasluženi,« je povedel Hianik. Dve zmagi Slovenije je skazila poškodba Mateja Hartmana, ki si je zvil gleženj, vendar so kosti ostale cele in »koroški bombarder« kot ga kličejo soigralci v reprezentanci, bo po besedah fizioterapevta Gorazda Žužka najbrž izpustil nedeljsko tekmo proti Angoli, ki se bo v dvorani v Slovenj Gradcu pričela ob 11.30.