29. 10. 2007

Poraz tudi v Splitu

Hrvaška – Split 33:30 (16:15)
Split - Dvorana Gripe. 6000 gledalcev. Sodnika: Pandžić in Šatordžija (oba BiH).
Hrvaška: Alilović (12 obramb), Jerković (4 obrambe – 1 x 7m), Balić 4, Valčić 1, Vori 6, Dominiković 1, Vukić 2, Džomba 4 (2), Lacković 1, Špoljarić, Sulić 2, Metličić1, Vuković 2, Buntić, Zrnić 7 (5), Ninčević 3.Selektor Lino Červar.
Slovenija: Vončina (5 obramb), Škof (4 obrambe), Lapajne (4 obrambe – 1 x 7m); M. Žvižej 2, Backovič 6, Rapotec 4, Ščurek 1, Kavtičnik 4 (2), Mlakar 3, Natek, Hribar, Praznik 3, Gajič 4, Nikolič 2, L. Žvižej 1. Selektor: Kasim Kamenica.
Sedemmetrovke: Hrvaška 8 (7), Slovenija 4 (2).
Izključitve: Hrvaška 4, Slovenija minuti.

Članska reprezentanca je tudi v drugo izgubila s Hrvaško, ki je tudi v Splitu igrala v najmočnejšo zasedbi. Tribune velike dvorane Gripe so bile nabito polne in tudi tokrat je šlo za tekmo humanitarnega značaja. Izkupiček od prodanih vstopnic je bil namenjen družinam tragično umrlim gasilcem v požaru na Kornatih. Slovenski selektor Kasim Kamenica tokrat ni mogel računati na Uroša Zormana, ki mu je po prvi tekmi v Širokem Brijegu oteklo koleno. Tveganje je bilo odveč, priložnost pa je od prve minute dobil mladi debitant Miha Žvižej. Ob zadetkih Ognjena Backoviča in Roka Praznika so Slovenci vodili večji del prvega polčasa. V nadaljevanju so pobudo prevzeli gostitelji, ki so imeli v vratih razpoloženega Alilovića. V drugem polčasu so v igro pri Sloveniji vstopili Jure Natek, Matjaž Mlakar in Vid Kavtičnik, vsi trije vratarji so si razdelili minutažo. Hrvaška je v nadaljevanju prišla do štirih zadetkov prednosti, a se slovenski rokometaši do konca niso predali.
Članska izbrana vrsta bo naslednjo akcijo v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 17. do 27. januarja prihodnje leto na Norveškem, imela 3. in 4. decembra v Trbovljah in Sevnici, ko bo dvakrat igrala s Švico.