17. 10. 2007

Moška reprezentanca začela projekt EP 2008

Slovensko moško rokometno reprezentanco v začetku prihodnjega leta čaka nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem, kjer se bo v prvem delu tekmovanja pomerila s Hrvaško, Poljsko in Češko, selektor izbrane vrste Kasim Kamenica pa je tri mesece pred velikim tekmovanjem predstavil podroben načrt priprav. Naša elitna reprezentančna selekcija bo prvo akcijo imela že prihodnji teden.
V ponedeljek, 22. oktobra, se bodo slovenski rokometaši zbrali v Čatežu in odpotovali Široki Brijeg (BiH), kjer jih 24. oktobra, ob 19.00, čaka prva od dveh tekem s Hrvaško. Druga bo dan kasneje v Splitu, ob 17.30. Drugi pregledni ciklus jih čaka 3. in 4. decembra, ko se bodo v Trbovljah in Sevnici pomerili s Švico. Zaključne priprave za nastop na EP na Norvškem, ki bo od 17. do 27. januarja prihodnje leto, se bodo pričeli 26. decembra. V tem času se bodo 28. decembra pomerili s Srbijo v Beogradu, od 5. do 7. januarja pa jih v Kopru čakajo tri tekme v okviru tradicionalnega slovensko-hrvaškega pokala. V koprski dvorani Bonifiki se bodo pomerili s tekmeci iz Bosne in Hercegovine in Švedske. Zadnji preizkušnji pred odhodom v Skandinavijo bodo opravili v Levicah, kjer se bodo pomerili s Slovaki (10. in 11. januarja). Kamenica za prvo reprezentančno akcijo ni vpoklical tri preverjene igralce (Zorana Jovičiča, Zorana Lubeja in Dušana Podpečana), preveril pa bo nekatere nove reprezentančne kandidate (Uroša Ropotca in Nenada Bilbijo).
Na seznamu so naslednji igralci: vratarji: Beno Lapajne (CAI Aragon), Gorazd Škof (Celje Pivovarna Laško), Blaž Vončina (Gold Club); levi krili: Luka Žvižej (Pick Szeged), Uroš Rapotec (Cimos Koper); desni krili: Vid Kavtičnik (Kiel), Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško); krožna napadalca: Matjaž Mlakar (Gorenje), Luka Ščurek (Cimos Koper); zunanji igralci: Ognjen Backovič (Teucro), Nenad Bilbija (Valladolid), Uroš Zorman (Ciudad Real), Rok Praznik (Cimos Koper), Jure Natek (Chambery), Boštjan Kavaš (Gorenje), Boštjan Hribar (Grosswallstadt), Miladin Kozlina, David Špiler (oba Celje Pivovarna Laško)