26. 11. 2008

Cerarjeva: Hvala navijačem

Slovenija je svojo drugo tekmo na turnirju v Pljevlji začele nemirno in dopustila Bolgarkam povesti z dvema goloma prednosti. Nato so se naše reprezentantke zbrale in se predstavile v popolnoma drugi luči. Strnile so svoje vrste v obrambi in z veliko mero agresivnosti zaustavljale poskuse strelov in prodorov proti slovenskim vratom, ter z delnim izidom 5 – 0, povedle Slovenijo v vodstvo 5 : 2. Nepopustljiva, na trenutke že kar fanatična obramba, je šla na roke tudi našima vratarkama, ki sta na tekmi skupaj zbrale kar 21 obramb (Stefanišin v 18. minutah 4 (10/4), Marinček v 42. minutah 17 (31/17). Dobre obrambe pa so slovenska dekleta s pridom izkoriščale in dosegale številne zadetke iz protinapada. Bolgarke, ki se celotno tekmo niso predale so našim poskušale parirati vse do zadnjega sodniškega žvižga, vendar proti tako razpoloženim nasprotnicam niso mogle ublažiti svojega poraza.

Navdušeni so bili tudi slovenski navijači, ki so tudi danes z glasnim spodbujanjem poskrbeli za pestro vzdušje. Na koncu so se skupaj z vodstvom in igralkami veselili težko prigarane zmage z enajstimi zadetki prednosti. Po tekmi ni manjkalo slovenskih narodnih pesmi in harmonike, združeni slovenski navijači pa so znova dokazali, da so pripravljeni spodbujati naše reprezentantke kjer koli je to potrebno.V petek se bodo naša dekleta ob 16.00 uri pomerila z reprezentanco Italije.

Izjava:
ŠPELA CERAR, kapetanka SLO reprezentance: ponosna sem na svoje soigralke, saj smo danes z veliko željo dokazale, da lahko igramo zelo kvaliteten rokomet. Odločala je naša granitna obramba, ki je olajšala delo našima vratarkama. Vodstvo je postavilo odlično taktiko, ki smo se jo skozi celo tekmo držale. V imenu ekipe bi se rada zahvalila tudi našim navijačem, ki so znova pokazali, da imajo radi rokomet in so na tekmo pripravljeni potovati tudi 14 ur.

Slovenija – Bolgarija 31:29 (14:9)
Pljevlja – Dvorana športnega centra Ada. 400 gledalcev. Sodnici: Valeria Guseva in Vartanijan (Rusija).
SLOVENIJA: Marinček, Stefanišin, Argenti 2, Breznik 3, Cerar 6, Čerenjak 2, Gros 2, Irman 3, Jeriček 2, Bojovič 4, Prapotnik 4, Puš 1, Savič 1, Skutnik 1.
BOLGARIJA: Stojanova, Osmanova, Agova 5, Kostova, Keleševa 2, Predjova 1, Stoilova 1, Kotzeva, Lebedeva 2, Dobreva 1, Radeva, Genkova 4, Ilieva, Nenkova 4.
Sedemmetrovke: Slovenija 7 (3), Bolgarija 5 (3). Izključitve: Slovenija 6, Bolgarija 6 minut.