8. 1. 2008

Cro - Slo cup 2008 - Slovenija : Švedska

Sloveniji tretje mesto na Croatia/Slovenija pokalu


Slovenija – Švedska31:34 (21:20)

Koper - Dvorana Bonifika. 1500 gledalcev. Sodnika: Krstič in Ljubič (oba Slovenija).

Slovenija: Rezar (3 obrambe), Kozlina 6, J. Dobelšek, Backovič 2, Kavtičnik 3 (3), Mlakar 1, Kavaš 4, Pungartnik 1, Škof (3 obrambe), Špiler 4, Praznik, Lapajne (1 obramba), Gajič 1, Ščurek 1, Žvižej 7 (2), Zorman 1. Selektor: Miro Požun.

Švedska: Boquist 2, Petersen 2, Andersson 4 (3), Källman 3, Jernemyr, Petersson 4, Lennartsson 2, Doder 5, Beutler (6 obramb – 1 x 7-m), Gustavsson, Arrhenius 8, Larholm 4 (2), Sandström (4 obrambe), Carlen, Karlsson. Selektor: Ingemar Linnell.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Švedska 5 (5).
Izključitve: Slovenija 4, Švedska 12 minut.
Rdeč karton: Andersson (51., 3 x 2).

Na tretji pripravljalni tekmi pred začetkom EP na Norveškem, je Slovenija doživela drugi poraz. V drugi tekmi Croatia/Slovenija pokala so varovanci selektorja Mira Požuna morali priznati premoč gostom iz Švedske. Tekmec je do zmage prišel v zadnjih desetih minutah tekme, ko je izkoristil napake slovenskega napada. V prvem polčasu je bila tekma izenačena, čeprav so si Slovenci v 15. minuti priigrali dva zadetka prednosti (9:7) in v 26. minuti vodili s 16:13. Tudi v nadaljevanju je bil dvoboj izenačen, minimalna prednost pa je bila na strani naših rokometašev, ki so nazadnje vodili v 49. minuti (27:26). Preobrat se je zgodil potem, ko je z igrišča zaradi tretje izključitve moral Kim Andersson. Švedi so z igralcem manj dosegli dva zadetka in z zadetki iz protinapadov kaznovali napake Slovencev. Požun je spet priložnost ponudil vsem igralcem, po poškodbi je zaigral tudi Dragan Gajič, Jure Natek in Goran Kozomara pa sta še vedno na seznamu poškodovanih.
Prvo mesto na turnirju je osvojila Hrvaška, ki je v Poreču z 32:28 (14:16) premagala Bosno in Hercegovino.
Slovenska izbrana vrsta bo tretji del priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 17. do 27. januarja na Norveškem, opravila v Velenju, 10. in 11. januarja pa bo v Bratislavi odigrala še dve prijateljski tekmi s Slovaško.
»Naredili smo preveč napak, pozna pa se tudi utrujenost po napornih pripravah. Tekma je bila vseskozi odprta, v sklepnih minutah pa smo padli v manjšo krizo, kar so tekmeci izkoristili. Vse skupaj bi se lahko sicer prelomilo tudi v našo korist. Preizkušnji v Kopru sta pokazali določene vrzeli v naši igri, ki jih bomo v nadaljevanju priprav skušali odpraviti,« je po tekmi povedal Požun, ki mu največ sivih las povzročajo številne tehnične napake. Na sobotni tekmi z BIH so jih njegovi varovanci naredili dvanajst, v današnjem obračunu s Švedsko pa štiri več.
Končni vrstni red Croatia/Slovenija pokala 2008: 1. Hrvaška 4 točke, 2. Švedska, 3. Slovenija, 4. Bosna in Hercegovina 0.