8. 1. 2008

Cro - Slo cup 2008 - Slovenija : BiH

Sladka zmaga na prvi tekmi Croatia/Slovenija pokala

Slovenija – Bosna in Hercegovina 29:28 (15:16)

Koper - Dvorana Bonifika. 2000 gledalcev. Sodnika: Sarajlić in Vukošić (oba Hrvaška)

Slovenija: Rezar (12 obramb), Škof (5 obramb), Lapajne (7 obramb); Kozlina 1, J. Dobelšek, Backovič 3, Kavtičnik 2, Mlakar 1, Kavaš 2, Pungratnik 3, Škof, Špiler 2 (1), Praznik, Lapajne, Gajič, Ščurek 1, Žvižej 7 (2), Zorman 7. Selektor: Miro Požun.

Bosna in Hercegovina: Tahirović (23 obramb), Jaskić 7 (3), Doborac 1, Malešević 1, Veselinov 1, Čakić, Obradović 2, Čehajič, Mistafić, Prce 6, Grahovac, Stojanović 3 (1), Terzić, Toromanović 5, Šabanović. Selektor: Halid Demirović.

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (3), BiH 7 (4).
Izključitve: Slovenija 10, BiH 6 minut.

V prvi tekmi Croatia/Slovenija pokala je slovenska izbrana vrsta ugnala selekcijo Bosne in Hercegovine, ki se pripravlja za kvalifikacije za SP 2009. Slovenski selektor Miro Požun tokrat ni mogel računati na Dragana Gajiča, Gorana Kozomaro in Jureta Natka, ki so na seznamu poškodovanih. Začetek je bil odličen, saj so naši z povedli s 3:0, po skoraj štirih letih pa je za izbrano vrsto spet zaigral veteran Roman Pungartnika. Gostom je v nadaljevanju uspelo izenačiti na 8:8 in 26. minuti je BiH vodila že s 14:11, a potem ko se je v igro vrnil Uroš Zorman, je Slovenija ujela priključek. Lepo je ponujeno priložnost izkoristil vratar Aljoša Rezar, na drugi strani pa je blestel Enid Tahirović. Požunovi varovanci so v nadaljevanju povedli z 22:19, a je gostom v zadnji minuti uspelo izenačiti na 28:28. Zmagoviti zadetek za Slovenijo je s sedmih metrov dosegel Luka Žvižej, še prej pa je Beno Lapajne ubranil sedemmetrovko gostov. Zadnji poizkus BiH je potem zaustavil Gorazd Škof. V drugi tekmi je Hrvaška v Pulju premagala Švedsko z 31:26 (14:11). Slovenija se bo v nedeljo, 6. januarja pomerila s Švedsko, tekma pa se bo v koprski dvorani Bonifika pričela ob 14.30.