23. 4. 2008

Ženska reprezentanca želi na EP v Makedonijo

Medtem ko moško reprezentanco čakajo kvalifikacije za nastop na SP 2009, se bo ženska reprezentanca že 23. maja začela pripravljati za kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnje EP, ki bo decembra v Makedoniji. Zaradi generacijske vrzeli in poškodb Amre Pandžič ter Maje Zrnec, se je selektor Rober Beguš odločil v izbrano vrsto vrniti izkušeni Sergeji Stefanišin in Tanjo Oder. Zanimivo je, da imata Stefanišinova in Odrova več nastopov v dresu z državnim grbom kot vse preostale igralke skupaj. Ženska reprezentance se bo zbrala 23. maja, priprave do prve tekme bodov Velenju in Brežicah, vmes pa bosta tudi dve prijateljski tekmi z Nizozemsko. Prva tekma bo kvalifikacij za nastop na EP bo v Minsku 1. junija, povratna bo teden dni kasneje v Celju, v dvorani Zlatorog, kjer bo dvojni prorpam.
»Lani nismo nastopili na svetovnem prvenstvu v Franciji, po enoletnem premoru pa se znova želimo vrniti na veliko sceno. Pred nami je težka naloga, marčevska turneja na Češkem v okviru tedna EHF pa je dokazala, da smo na pravi poti. Izjemno vesel sem, da je Rokometna zveza Slovenije uslišala našo željo, tako da bomo povratno tekmo igrali v Celju. Upam, da tudi pred številnim občinstvom, je povedal Beguš.
Na seznamu so naslednje igralke: Sergeja Stefanišin, Tanja Oder, Manuela Hrnjič, Lina Krhlikar, Barbara Varlec, Ana Gros, Neli Irman, Anja Argenti, Urša Oven (vse Krim Mercator), Miša Marinček, Nastja Praprotnik, Kristina Mihič, Jelena Kikanovič (vse Mercator Tenzor Ptuj), Branka Zec, Nuša Skutnik, Neža Mitruševska (vse Olimpija PLK), Nina Jeriček, Katja Čerenjak (obe Celeia Žalec) in Maja Šon (Celjske mesnine).