23. 7. 2008

Korenova sedem sekund pred koncem

Slovenija - Islandija 26:26 (10:13)
Skopje - Športna dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Andersen in Sodal (Norveška).
Slovenija: Čolič (4 obrambe), Šoberl (10 obramb - 1 x 7-m); Toplak 1, Gregorc, Bojovič 2, Jankovič 4 (2), Prapotnik 1, Videnič, Vidic 3 (2), Filipovič 1, Varlec 3 (1), Mavsar 6, Koren 5, Krhlikar.
Islandija: Mariasdottir (5 obramb), Ragnarsdottir (8 obramb - 1 x 7-m); Knutsdottir 6, Stefansdottir 6, Halldorsdottir, Magnusdottir, Einarsdottir 1, Palsdottir 5 (5), Jonsdottir 3, Skuladottir 1, Sigurdardottir 2, Einarsdottir 1.
Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Islandija 8 (5).
Izključitve: Slovenija 6, Islandija 10 minut.
Spet so bile tekmice ves čas v prednosti. Islandija je sicer na SP prišla kot druga rezerva. Potem ko sta sodelovanje odpovedali reprezentanci Urugvaja in Čila. V prvem polčasu je bilo izenačeno le na 1:1, v drugem so Slovenke v 41. minuti izenačile na 17:17, a niso imele prave priložnosti za preobrat. Islandke so v 53. minuti vodile s 24:20, v 59. minuti pa s 26:24, a je Alja Koren izenačila izid sedem sekund pred koncem tekme. Slovenke so imele včeraj prost dan, danes jih čaka tekma z Madžarsko, v soboto pa še z Romunijo. Za napredovanje v drugi del morajo Slovenke osvojiti vsaj tretje mesto.
Lestvica skupine A
1. Nemčija220067:564
2. Islandija202049:493
3. Madžarska 101023:231