19. 1. 2009

Slovenec v hrvaškem štabu

Slovenske reprezentance ni na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, sta pa zato tam slovenska sodnika Krstič in Ljubič. Pomemben člen je tudi snemalec Zoran Čulk.

O njem so se razpisali tudi hrvaški mediji. Snemalec slovenskih reprezentanc, Krima Mercatorja in Celja Pivovarne Laško je že leta 2007 dobil povabilo hrvaške rokometne zveze. Takrat je snemal nasprotnike, pripravljal posnetke za analizo za žensko hrvaško reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Franciji. "Z dekleti sem bil tudi na evropskem prvenstvu v Makedoniji, moškim sem pomagal na evropskem prvenstvu na Norveškem, pa tudi v kvalifikacijah za OI v Zadru ter pripravah za Peking. Sedaj sem v Splitu," je povedal Zoran Čulk.

Čulk, ki s svojo ekipo pripravlja tudi material za novo spletno stran Rokometne zveze Slovenije, se dobro znajde med hrvaškimi rokometaši: "Super je. Vesel sem, da Lino (Červar, o.p.)  hoče čim več posnetkov in materiala. Tako vsako noč do dveh ali treh zjutraj pripravljam material, ker Lino želi že na zajtrku nekatere posnetke na DVD. Nazadnje je želel popolno analizo obramb Omeyerja na tekmi proti Romuniji,"  je še povedal Čulk. Njegova oprema, ki jo ima s sabo v Splitu, je vredna 15.000 evrov.