20. 1. 2009

Krimovke dobile nasprotnike v ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so na Dunaju dobile nasprotnice za drugi del tekmovanja v ligi prvakinj, kjer nastopa osem ekip. Slovenske prvakinje se bodo pomerile z romunsko Valceo, madžarskim Györijem ter črnogorsko Budućnostjo.

"Vesela sem. Fina skupina, zanimivi nasprotniki. Že prej sem dejala, da mi je pravzaprav vseeno, s kom bomo igrali v drugem delu lige prvakinj. Mislim, da vsaka tekma prinaša nov izziv za ekipo,." je po žrebu dejala trenerka Marta BonV skupini bosta le prvi dve mesti vodili v polfinale. A prva strokovnjakinja ne želi prehitevati dogodkov: "Za nas je vse skupaj velika negotovost. Ne moremo se 'junačiti' in napovedovati. Definitivno pa gremo ambiciozno naprej."

"Prva stvar je, da vse tekme odigramo sproščeno. Nasprotniki so po mojem mnenju premagljivi, veliko pa bo odvisno od dnevne forme," je po žrebu dejala članica Krima Tanja Oder.

"Mislim, da je za nas bil žreb dober. Vesela sem, da smo se z Viborgom srečale že prej, saj igra atomski rokomet. V drugem delu pa sem prepričana, da se bomo z vsemi tekmicami kosale enakovredno. Vsaka tekma bo zgodba zase. Ne bi rada prehitevala dogodkov, a polfinale je dosegljiv. Če bomo igrale obrambo na nivoju, je vse mogoče,"  pravi Andrea Lekić.

Skupina I.

Viborg (Dan)