20. 1. 2009

Gorenje se pripravlja na nadaljevanje sezone

Rokometaši Gorenja iz Velenja se te dni mudijo v Metkoviću, kjer se pripravljajo na nadaljevanje rokometne sezone v Sloveniji in Evropi. Na prijateljski tekmi so visoko premagali Bosno iz Sarajeva.

Velenjčani so kar s 39:25 premagali prvake BiH iz Sarajeva. Moštvi sta bili izenačeni le v uvodnih minutah, nato pa je bila pobuda vseskozi na strani "os". Predvsem obramba Gorenja je bila trdna, kar je slovenski ekipi omogočilo veliko polprotinapadov in protinapadov.

Blesteli so krilni igralci Rok Golčar, Jure Dobelšek in Sebastjan Sovič. Ti so skupaj dali 18 golov. "Moram priznati, da takšnega rezultata res nismo pričakovali, toda visoka zmaga je bila posledica zelo dobre igre, za to obdobje morda celo predobre. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in s prikazanim moramo biti zadovoljni. Zaenkrat nam je najbolje delovala obramba ter prehodi v protinapade in podaljšane protinapade. Videli smo, kje se trenutno nahajamo, toda želimo še bolj napredovati in maksimalno pripravljeni pričakati drugi del sezone," je po tekmi povedal trener Gorenja Ivica Obrvan.