26. 1. 2009

Selektor Primož Pori: Rezultatsko, igralno in glede odnosa zadovoljen

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca se je vrnila z mednarodnega turnirja v Luzernu in Zugu, kjer je odigrala tri tekme s Švico. Prav tako mladinska in kadetska reprezentanca. Selektor članic Primož Pori je z izkupičkom zelo zadovoljen.

 

"Zelo sem zadovoljen s turnirjem v Švici. Moram priznati, da je bilo zanimivo in poučno. Glede naše reprezentance sem vesel dobrih rezultatov, igre ter odnosa igralk," je po vrnitvi v domovino povedal Primož Pori in dodal: "Švica je bila primeren tekmec glede na našo okrnjeno zasedbo in neizkušenost igralk. Tako sem lahko dal priložnost prav vsem, da so veliko igrale, se borile in reševale iz situacij."

 

Pori je povedal, da je bilo ozračje kar napeto, saj so Švicarji pripravili pravi rokometni vikend s polnimi dvoranami, VIP ložami, veliko sponzorji. Švicarska reprezentanca se je na vse kriplje trudila, da bi zmagala, kar ji je na koncu le uspelo proti slovenskim kadetinjam. So pa zato slovenska dekleta lahko doživela pravo vzdušje in pritiske. "Navdušili sta me Barbara Varlec in Maja Šon, ki sta se vrnili v reprezentanco. Res sta odigrali odlično, poleg tega se je izkazala Urša Oven, pa tudi mladi  vratarski dvojec Amra Pandžič – Branka Zec je bil enakovreden."

 

Članice so trikrat premagale Švicarke, prav tako mladinke, kadetinje pa so bile uspešne dvakrat. Selektor po končani akciji tudi pravi, da ve, kako bo naredil selekcijo za naslednjo akcijo. K sodelovanju bo povabil najmočnejšo ekipo na čelu s Špelo Cerar. Če bo vse po sreči, bi se Slovenke morale v marcu udeležiti močnega turnirja v Srbiji, kjer bosta poleg gostiteljic in Slovenije sodelovali še Hrvaška in Romunija.