29. 1. 2009

Baliću se je "strgal film"

Potem ko so hrvaški mediji v zadnjem času intenzivno brskali po njegovem zasebnem življenju, posledica pa so bili domnevni škandali in afere, se je rokometaš Ivano Balić nepričakovano pojavil na uradni novinarski konferenci. Potem ko je povedal, kar je nameraval, je vstal in hitro zapustil prizorišče v enem izmed zagrebških hotelov.

Balić je bil pod velikim pritiskom domače javnosti že pred začetkom tekmovanja, saj se zaradi poškodbe hrbtenice dolgo ni vedelo, ali bo sploh lahko zaigral na SP. V zadnjih dneh pa se hrvaški mediji ubadajo predvsem z njegovo novo spremljevalko, 26-letno Mašo Pavleković. Ugotovili so, da se Zagrebčanka, ki ima tudi otroka, ločuje od sedanjega moža, Balić (tudi on je ločen in ima osemletnega sina Dina) pa je priznal njuno zvezo: "Da, skupaj sva, in to je vse, kar vam bom povedal. Prosim, da naju prenehate vznemirjati, prav tako najini družini. Na SP sem zato, da bi s svojo reprezentanco osvojil naslov svetovnega prvaka, številne laži in domnevni škandali pa negativno vplivajo na mojo zbranost in mir. In to pred dvema najpomembnejšima tekmama na tekmovanju." Njegov besedni izpad naj bi bil delno tudi posledica nezadovoljstva zaradi slabih predstav na klubski ravni v dresu Zagreba, ki je zanj španskemu Portlandu San Antoniu plačal kar 800.000 odškodnine, Balićeva letna plača v hrvaški prestolnici pa naj bi znašala skoraj 300.000 evrov.