1. 2. 2009

Metličić: Zapravili smo priložnost generacije

Po finalni zmagi je bilo veselje v francoskem taboru nepopisno veselo, medtem ko so bili v  hrvaškem precej razočarani. Čeprav so osvojili srebrno kolajno, je iz njihovih izjav mogoče razbrati, da so vendarle pričakovali zlato odličje.

 

Claude Onesta, selektor Francije: "Za nas je danes velik dan, saj smo osvojili tako želeno lovoriko. Čestitke mojim fantom za pogumen in inteligenten boj v takšnem peklenskem vzdušju. Zmagali smo proti kakovostni ekipi in njenemu občinstvu. Zmagala je boljša reprezentanca in danes je naš praznik."

Thierry Omeyer, reprezentant Francije: "Velika tekma, veliki finale. Težko je bilo zmagati proti Hrvaški in 15.000 gledalcem. Obe ekipi sta se 60 minut borili za zlato odličje, zmagala pa je boljša ekipa. To je veličastna stvar v moji karieri. Ponosen sem, da sem del francoskega moštva in da smo skupaj osvojili svetovni naslov."

Didiert Dinart, reprezentant Francije: "Tekme s Hrvaško so vedno zelo tesne, danes pa je bila še posebej napeta. Tudi zaradi gledalcev. Do polčasa smo bili izenačeni , potem nam je trener dejal, da moramo nujno ustaviti Vorija in Metličića. Tega smo se držali in še bolj trdo zaigrali v obrambi. Mislim, da je bil to ključ našega uspeha."

Lino Červar, selektor Hrvaške: "Potem ko izgubiš finale, je težko kaj pametnega reči. Sem razočaran, a moramo imeti pogum. Danes smo žalostni, jutri bomo zadovoljni. Vendarle smo postali svetovni podprvaki. Na žalost smo na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih od 20 tekem izgubili le dve, a to tisti najpomembnejši."

Igor Vori, reprezentant Hrvaške: "Čestitam Franciji za zlato kolajno. Sramota je, da sodniki tako sodijo finale, in to pred našimi navijači. Imam občutek, da Hrvaška enostavno ni smela priti do zmage. Po tekmi sem sodnika "poslal nekam", a mi ni imel hrabrosti pogledati v oči."

Petar Metličić, reprezentant Hrvaške: "Borili smo se kot levi, a enostavno ni šlo. Čestitam Francozom za zmago. Nam je zmanjkalo moči, očitno so oni fizično močnejši. Žal mi je, da smo zapravili priložnost cele generacije, da pred svojo publiko postanemo svetovni prvaki. Ni sramota, da smo izgubili s Francozi. Seveda smo žalostni, a ne smemo biti preveč."