9. 2. 2009

Olimpija tudi drugič nadigrala Jedinstvo iz Tuzle in se uvrstila v četrtfinale

Rokometašice Olimpije iz Ljubljane so dobile tudi drugo tekmo osmine finala evropskega pokala challenge proti Jedinstvu iz Tuzle. Potem ko so v nedeljo zmagale s 37:21 (18:9), so danes proti gostjam iz Bosne in Hercegovine slavile s 37:17 (13:10) in se uvrstile med osem najboljših ekip v tem tekmovanju.


Olimpija - Jedinstvo Tuzla 37:17 (13:10)


Povratna tekma osmine finala evropskega pokala challenge. Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Constantinou in Mouttac (oba Ciper).

Olimpija: Marinček, Gros 10 (3), Čulibrk 2, Mitruševska 2, Čerenjak 4, Kogovšek 3, Naglič 3, Zec, Gojković 5, Ivanc 3, Puš, Skutnik 3, Čečkova, Šon 2.

Jedinstvo Tuzla: Marijanović 1, Zvekić, Ar. Omahić 2, Alić 3 (2), Al. Omahić 3, Deminović, Djurić 8, Dubinović, Jokić, Stojak, Avdić.

Sedemmetrovke: Olimpija 4 (3), Jedinstvo Tuzla 3 (2).

Izključitve: Olimpija 4, Jedinstvo Tuzla 8.


Igralke Olimpije so še drugič v dveh dneh premagale tekmice iz Bosne in Hercegovine. Po izdatni nedeljski zmagi je bila današnja še nekoliko bolj prepričljiva in hkrati tudi prikaz dejanske kakovostne razlike med ekipama. Pri gostiteljicah je bila strelsko znova najboljša Ana Gros (tako kot v nedeljo, je tudi tokrat dosegla 10 zadetkov), pri gostjah pa je Ana Djurić prav tako ponovila strelski izkupiček s prve tekme (8). Na drugi tekmi je bil izid dolgo precej bolj izenačen kot na prvi, kar je bila predvsem posledica tega, da so Ljubljančanke naredile izjemno veliko napak v napadu (tako pri strelih kot pri podajah), tako da so na polčas odšle samo s tremi zadetki prednosti (13:10). Toda v nadaljevanju so igralke Olimpije zaigrale precej bolje ter z dobro obrambo in hitrimi protinapadi zlahka opravile z gostjami iz Bosne in Hercegovine. Skupni izid obeh tekem v Tivoliju je bil kar 74:38 za gostiteljice.