14. 2. 2009

Rhein-Neckar Löwen v Zlatorogu premočan za Celje Pivovarno Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu drugega dela evropske lige prvakov gostili nemški klub Rhein-Neckar Löwen. V Celju so bili boljši Nemci, ki so zmagali s 34:28 (16:14).

 

Celje Pivovarna Laško - Rhein-Neckar Löwen 28:34 (14:16)

 

Dvorana Zlatorog, gledalcev 2.000, sodnika: Reisinger in Kaschutz (oba Avstrija).

 

Celje Pivovarna Laško: Lapajne (4 obrambe), Rezar (4 obrambe), Gregorc, Gajič 2, Ščurek, Bedekovič, Toskić 3, Špiler 1, Kojić, Kozlina 1, Rezniček 1, Terzić 6, Kokšarov 11 (6), Furlan 3.

 

Rhein-Neckar Löwen: Szmal (9 obramb), Fritz, Gensheimer 3, Roggisch, Bielecki 4, Tkaczyk, Harbok 1, Schwarzer, Filip 9 (3), Jurasik 11, Klimovec 5, Sigurdsson 1, Groetzki.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (6), Rhein-Neckar Löwen 3 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Rhein-Neckar Löwen 10.

 

Domači navijači (v dvorani Zlatorog se je zbralo le okoli 2.000 gledalcev) so z aplavzom sprejeli nekdanjega igralca "pivovarjev" Sergeja Harboka, ki je rumeno-zeleni dres nosil dve sezoni, z žvižgi pa pospremili trenerja Toneta Tislja. Po petih zaporednih izenačenjih (od 1:1 do 5:5) so si Nemci v dvanajsti minuti prvič priigrali dva zadetka prednosti (7:5), vendar so jih gostitelji do sredine polčasa že ujeli (7:7). Nato so sledile črne minute Celjanov, kajti trenutno petouvrščeno moštvo nemške lige je v pičlih štirih minutah naredilo delni izid 4:0 in povedlo z 11:7. Tiselj je bil prisiljen vzeti minuto odmora, namesto Bena Lapajneta (do takrat je zbral štiri obrambe) pa je v vrata poslal Aljošo Rezarja. Toda tudi to ni sprva pretirano pomagalo, kajti na nasprotni strani je blestel levoroki poljski reprezentant Mariusz Jurasik, ki se je že v prvem polčasu kar sedemkrat vpisal med strelce. V predzadnji minuti so se Celjani približali le na zadetek zaostanka (14:15), Kokšarov, ki je v prvih tridesetih minutah dosegel pet golov, pa je zgrešil "zicer" za izenačenje.

 

Po stopinjah učinkovitega Jurasika je šel na začetku drugega polčasa tudi njegov rojak in reprezentančni soigralec Karol Bielecki, po nekaj njegovih "projektilih" pa so gostje po dobrih devetih minutah vodili že s petimi zadetki naskoka (22:17). Čeprav sta na nasprotni strani zadevala Kokšarov in Mirsad Terzić (do konca tekma sta skupaj zbrala 17 zadetkov), so gostje vodstvo še povišali in pri 26:20 za Nemce je Tiselj znova posegel po minuti odmora. A to ni ustavilo Rheina-Neckarja, ki je tako v Zlatorogu upravičil vlogo favorita. V zadnjem delu so gostje zlahka držali visoko prednost, Jurasik (strel 13-11) in Čeh Jan Filip (9 zadetkov) pa sta še naprej neusmiljeno polnila domačo mrežo. Tri minute pred koncem je skupina navijačev na tribuni razgrnila velik transparent z napisom "Slavko + Tone + Mijo = adijo!", s čimer je za glavne krivde za veliko krizo celjskega kluba razglasila nekdanjega športnega direktorja Slavka Iveziča, sedanjega trenerja Toneta Tislja in direktorja Mija Zorka.