3. 3. 2009

Celjski klub tudi uradno potrdil odhoda Dragana Gajiča in Davida Špilerja

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se bo po koncu te sezone sporazumno razšel z organizatorjem igre Davidom Špilerjem in desnim krilom Draganom Gajičem. Ob pogajanjih niso našli skupnega jezika, čeravno imata oba igralca veljavne pogodbe še do leta 2011.

V sporočilu za javnost so zapisali:


RK Celje Pivovarna Laško in igralca David Špiler ter Dragan Gajič so dosegli medsebojni dogovor, po katerem imata igralca po koncu tekoče tekmovalne sezone proste roke pri iskanju novega kluba. Dogovor je bil sklenjen sporazumno, pri čemer vse strani dopuščajo možnosti po vnovičnem sodelovanju kdaj v prihodnosti.

Kljub temu, da so se govorice o odhodu Davida Špilerja in Dragana Gajiča pojavile že pred dnevi, RK Celje Pivovarna Laško pred dokončno sklenjenim dogovorom ni želel objavljati, oziroma potrditi te informacije. Medtem, ko je bil dogovor s prvim sklenjen sredi prejšnjega tedna, je bil dogovor z Gajičem sklenjen včeraj.

Kot smo v RK Celje Pivovarna Laško objavili že pred časom, smo zaradi zmanjšanja proračuna primorani spremeniti pogodbene obveznosti vseh zaposlenih v klubu. Z vsemi potekajo individualni razgovori in usklajevanja. David Špiler ter Dragan Gajič na nove pogoje nista pristala, obenem pa sta oba izrazila željo po odhodu v tujino, kjer bosta najverjetneje nadaljevala kariero. Klub je tako z obema dosegel medsebojni dogovor, po katerem bosta David Špiler in Dragan Gajič, ki sta imela sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2010/2011, ob koncu tekoče tekmovalne sezone prosta igralca in si bosta lahko poiskala novega delodajalca.
Podobno možnost medsebojnega dogovora ter prekinitev sodelovanja po koncu sezone, RK Celje Pivovarna Laško ponuja vsem igralcem, ki na nove pogoje niso pristali in ki se v prihodnosti ne vidijo v našem klubu. Namreč vsem igralcem so že bili predstavljeni novi pogoji in z nekaj igralci so podobna usklajevanja že zaključena ter podpisani dogovori, saj se ti zavedajo težke situacije v kateri se je znašel ves svet športa, a njihovi cilji še naprej ostajajo tesno povezani z RK Celjem Pivovarno Laško, za kar jim je klub hvaležen.

RK Celje Pivovarna Laško igralcema Davidu Špilerju in Draganu Gajiču, ki sta v Celju pustila globok pečat in močno pripomogla k rezultatom kluba v preteklosti, pri iskanju novega delodajalca in pri nadaljevanju kariere želi veliko sreče in uspeha. Vsekakor pa bosta oba do zaključka tekoče sezone pomembna člena RK Celje Pivovarna Laško, zato klub apelira na vse navijače, da tako njiju, kot celotno ekipo spodbujajo tako, kot do sedaj.