8. 3. 2009

Chambery doživel katastrofo v Nemčiji, znanih vseh osem četrtfinalistov lige prvakov

Po današnjih tekmah zadnjega kroga drugega dela lige prvakov je znanih vseh osem četrtfinalistov. To sta Hamburg in Čehovski medvedi iz skupine 1, Rhein Neckar Löwen in Zagreb iz skupine 2, Veszprem in Flensburg iz skupine 3 ter Kiel in Ciudad Real iz skupine 4.

Rokometaši Rheina Neckarja so v skupini 2 do tal potolkli Chambery (40:25). Po visoki zmagi so Nemci osvojili prvo mesto, Zagreb drugo, Francozi pa so ostali brez napredovanja v četrtfinale. Portland San Antonio je za napredovanje v četrtfinale lige potreboval le točko na Danskem, a je proti FCK Handboldu presenetljivo izgubil (27:28), zato so med osem najboljših uvrstili Čehovski medvedi. V ponovitvi lanskega finala sta se udarila Ciudad Real in Kiel. Uspešnejši so bili Španci (35:33), oba kluba pa sta se že pred tem uvrstila v četrtfinale. Med osmimi klubi, ki bodo nadaljevali s tekmovanjem med evropsko elito, so kar štirje nemški (Hamburg, Rhein Neckar, Flensburg, Kiel) ter po eden iz Rusije (Čehovski medvedi), Hrvaške (Zagreb), Madžarske (Veszprem) in Španije (Ciudad Real).

Žrebanje četrtfinalnih parov bo v ponedeljek, 9. marca, ob 18.30 na Dunaju.

Pari šestega (zadnjega) kroga drugega dela lige prvakov:

Skupina 1:

Hamburg - Čehovski medvedi 32:31 (16:15, Lindberg 8, Lacković 7; Igropulo in Kamanin po 7)

FCK Handbold - Portland San Antonio 28:27 (15:14, Christensen 7, Rajković 6; Malmagro 9, Nikolić 5, Vugrinec ni igral)

Končni vrstni red: Hamburg 10, Čehovski medvedi 6, Portland San Antonio 6, FCK Handbold 2.

Skupina 2:

Zagreb - Celje Pivovarna Laško 31:18 (14:6)

Rhein Neckar Löwen - Chambery 40:25 (19:10, Jurasik 10, Sigurdsson 7; Busselier in Narcisse po 5, Natek 4)

Končni vrstni red: Rhein Neckar 8, Zagreb 8, Chambery 8, Celje Pivovarna Laško 0.

Skupina 3:

Veszprem - Montpellier 22:23 (11:10, Ilyes 5, Marković 4, Koražija ni igral; Accambray 8, Megannem 5)

Reale Ademar - Flensburg 36:32 (15:11, Costa 7, Buntić in Stranovsky po 6; Boesen 10, Mogensen in Johansen po 7)

Končni vrstni red: Veszprem 8, Flensburg 6, Reale Ademar 5, Montpellier 5.

Skupina 4:

Ciudad Real - Kiel 35:33 (18:18, Rutenka 6, Fernandez in Parrondo po 5, Zorman 4, Pajovič 3; Karabatić in Klein po 7, Kavtičnik ni igral)

GOG Svendborg - Barcelona 29:35 (17:18, Meijer 6, Ask in Hallgrimsson po 4; Nagy, Romero in Noddesbo po 6)

Končni vrstni red: Kiel 10, Ciudad Real 10, Barcelona 4, GOG Svendborg 0.