5. 3. 2009

V Franciji prvi poraz Montpellierja, v Španiji klonil Ademar

Tako kot v Sloveniji so tudi v drugih državah po Evropi sredi tedna igrali tekme državnega prvenstva. Veliko presenečenje je v Franciji pripravil Tremblay, ki je prizadejal prvi poraz Montpellierju v tej sezoni v francoskem prvenstvu.

Francoski prvaki so klonili na domačem terenu, kjer jih je Tremblay premagal z 29:27. S tem Chambery Jureta Natka ohranja možnost za naslov prvaka. Chambery je v 17. krogu premagal Creteil. Natek je v statistiko vpisal en zadetek.

Zanimivo je bilo tudi na Pirenejskem polotoku, kjer je veliko presenečenje pripravila Antequera Zorana Lubeja. Ta je vzela skalp favoriziranemu Ademarju. Ciudad Real je zmagal na gostovanju pri Aragonu (Uroš Zorman in Aleš Pajovič na tej tekmi nista igrala). Klub Renata Vugrinca (ga ni bilo v postavi), Portland San Antonio, pa je vknjižil novi točki proti Cuenci.

Na Madžarskem je Veszprem v 21. krogu gostoval pri Debrecenu in zmagal (33:22), David Koražija je bil uspešen dvakrat. Pick Szeged Luke Žvižeja je ugnal Komlo, Žvižej pa je mrežo nasprotnika zatresel trikrat.

Izjemno je tekmo 23. kroga nemške Bundeslige odigral Vid Kavtičnik, ki je k zmagi Kiela nad Gummersbachom prispeval kar 12 golov.

Foto: Delmagyar.hu
Tuja prvenstva