7. 3. 2009

Celjani se z današnjo tekmo v Zagrebu poslavljajo od letošnje lige prvakov

Po bolečem porazu v slovenski ligi proti Gorenju čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško danes ob 17.35 še zadnja tekma v ligi prvakov. Od letošnje evropske elite se bodo Celjani poslovili na gostovanju v Zagrebu.

Potem ko so v drugem delu lige prvakov izgubili vse tri tekme (dvakrat proti Rheinu Neckarju in enkrat proti Zagrebu na domačem igrišču), so Celjani prepričljivo zadnji v skupini. Zato bo zanje tekma v legendarni Ledeni dvorani v hrvaškem glavnem mestu zgolj prestižnega pomena, medtem ko ima za Zagreb zelo pomembno vrednost. Moštvo trenerja Senjanina Maglajlije, ki je imel zadnjih nekaj dni virozo, za zanesljivo napredovanje v četrtfinale lige prvakov potrebuje obe točki. V tem primeru bi bili Hrvati povsem neodvisni od razpleta nedeljske tekme Rhein Neckar - Chambery. V skupini 2 je položaj pred zadnjim krogom zelo zapleten (Chambery 8 točk, Rhein Neckar in Zagreb po 6, Celje Pivovarna Laško 0), kajti v igri za napredovanje med osem najboljših klubov v Evropi so še vedno Francozi, Nemci in Hrvati. Prva letošnja tekma Celje Pivovarna Laško - Zagreb se je končala z zmago gostov s 25:22, na dosedanjih enajstih tekmah v zgodovini lige prvakov od leta 1992 pa imata kluba povsem enako statistiko: vsak po pet zmag, en dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom.

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Zagreb je doslej storil vse, kar je načrtoval, tekma z nami na njegovem igrišču pa je vsekakor z vseh pogledov pripravljena tako, da nimamo nobenih realnih možnosti za zmago. Dejstvo je, da je zelo težko napovedati, kako se bodo moji igralci odzvali po porazu proti Gorenju. Fantje so tako telesno kot duševno zdesetkani. Toda po drugi strani verjamem, da bodo zbrali dovolj moči, volje in motiva ter tudi zadnjo evropsko tekmo v letošnji sezoni odigrali po svojih najboljših močeh. Hrvati so brez dvoma veliki favoriti, povrh vsega dvigujejo svojo formo, mi pa smo doživeli proti Velenjčanom šok, tako da bomo lahko šele na dan tekme videli, kdo bo sploh lahko zaigral."

Edvard Kokšarov, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Na zadnji tekmi proti Rheinu Neckarju v Nemčiji smo dobro igrali več kot petdeset minut. Da bi lahko začeli razmišljati tudi o uspehih, potrebujemo celotno tekmo na takšni ravni. A kot smo videli proti Gorenju, nam to še vedno ne uspeva. V Zagreb ne potujemo z belo zastavo, ampak se bomo skušali predstaviti v najboljši luči. Igrati moramo kakovostno, ne glede na neuspeh proti Velenjčanom in utrujenost. Kajti gre za ligo prvakov, v kateri je vsaka tekma velik izziv."

Luka Ščurek, igralec Celja Pivovarne Laško: "Po poškodbi in operaciji palca na nogi je moje počutje že veliko boljše. Občasno ob naporih še vedno čutim bolečine, ki me malce ovirajo, vendar se stanje izboljšuje. Kar se tiče napovedi tekme proti Zagrebu, bom kratek. Potrudili se bomo in dali vse od sebe, da dostojno zastopamo celjski klub in skušamo zmagati."

Možni razpleti v skupini:

Rhein Neckar:

*če v nedeljo premaga Chambery, se uvrsti v finale

*z remijem proti Chamberyju napreduje le, če Zagreb ne premaga Celjanov

*če izgubi proti Francozom, se uvrsti v finale le pod pogojem, če "pivovarji" premagajo Hrvate

Zagreb:

*z zmago proti CPL je zanesljivi četrtfinalist

*remi proti slovenskemu prvaku Zagrebu prinaša napredovanje le, če Rhein Neckar izgubi proti Chamberyju

*poraz s Celjani prinaša Hrvatom četrtfinale le v primeru, če Nemci izgubijo s Chamberyjem za najmanj štiri zadetke več, kot je izgubil Zagreb

Chambery:

*tako zmaga kot remi proti Rheinu Neckarju pomenita napredovanje za Francoze

*če izgubi v Nemčiji, se Chambery uvrsti med osem v Evropi le, če Zagreb doma ne premaga Celjanov.