9. 3. 2009

Žrebanje četrtfinalnih parov lige prvakov: Kavtičnik proti Zagrebu, Zorman in Pajovič z Veszpremom, nemški derbi Flensburg - Hamburg

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali četrtfinalne pare letošnje lige prvakov. Za uvrstitev med štiri najboljše klube v Evropi se bodo pomerili Zagreb - Kiel, Ciudad Real - Veszprem, Flensburg - Hamburg in Čehovski medvedi - Rhein Neckar Löwen.


Prve četrtfinalne tekme bodo od 24. do 29. marca, povratne tekme pa med 1. in 5. aprilom. Ob tem je potrebno omeniti, da imajo zmagovalci skupin prednost povratne tekme na domačem igrišču. Čeprav Slovenija nima več predstavnika med najboljšimi osmimi klubi v Evropi, bo slovenski rokomet v četrtfinalu zastopalo pet rokometašev, ki se bodo medsebojno "udarili" na dveh tekmah. Vid Kavtičnik (Kiel) bo skušal v polfinale napredovati s skupno zmago proti Gorazdu Škofu (Zagreb), Aleš Pajovič in Uroš Zorman (oba Ciudad Real) pa proti Davidu Koražiji (Veszprem).



Četrtfinalni pari lige prvakov (prve tekme: 24. do 29. marec, povratne tekme: 1. do 5. april):


Zagreb - Kiel


Ciudad Real - Veszprem


Flensburg - Hamburg


Čehovski medvedi - Rhein Neckar Löwen



Pred žrebanjem sta bili povsem jasni dve zadevi: zmagovalci skupin se v četrtfinalu ne morejo pomeriti med sabo, poleg tega pa ni mogoče, da se srečajo klubi, ki so igrali že v isti skupini v dosedanjem delu lige prvakov. Med osmimi klubi, ki so si priigrali nastopanje med najboljšimi v Evropi, so kar štirje iz Nemčije, po enega predstavnika pa imajo Rusija (Čehovski medvedi), Hrvaška (Zagreb), Madžarska (Veszprem) in Španija (Ciudad Real). Zanimivo je, da so Nemci v četrtfinale napredovali z vsemi štirimi klubi, medtem ko so Španci ostali samo z enim (Ciudad Real), potem ko so bolj ali manj presenetljivo izpadli Barcelona, Reale Ademar in Portland San Antonio.

 

Nosilci (zmagovalci skupin): Hamburg (Nemčija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Veszprem (Madžarska), Kiel (Nemčija)

 

Podnosilci (drugouvrščeni v skupinah): Čehovski medvedi (Rusija), Zagreb (Hrvaška), Flensburg (Nemčija), Ciudad Real (Španija).