12. 3. 2009

Rokometašice Olimpije po polfinale

Pred rokometašicami Olimpije je pester vikend, saj bodo v soboto in nedeljo odigrale obe tekmi četrtfinala evropskega pokala challenge. V dvorani Tivoli bo gostovala nemška ekipa ProVital Blomberg-Lippe.

Obe tekmi z Nemkami bosta v Ljubljani: v soboto, 14. marca, ob 14. uri, dan pozneje pa ob 17. uri (na obe je vstop prost). Pravico na obeh tekmah bosta delila grška sodnika Athanasios Chaskis in Dimitrios Chakonas, delegat pa bo Srb Živan Stakić. Na poti do četrtfinale so varovanke trenerja Roberta Beguša premagale ekipo ŽRK Jedinstvo Tuzla iz Bosne in Hercegovine v osmini finala (21:37 in 31:17), v krogu pred tem pa so bile dvakrat boljše od islandske ekipe Fram (27:36 in 42:23). Pred obračunom z nemško ekipo, ki je na lestvici prve nemške lige na sedmem mestu, so v taboru Olimpije optimistični. ProVital Blomberg-Lippe je do četrtfinala evropskega pokala prišel z dvema zmagama proti turški zasedbi Cankaya Ankara, že prej pa je izločil švicarski klub Zug Handball.

Robert Beguš, trener Olimpije: "Opozarjam, da so se Nemke pred kratkim pomerile z ekipo DJK/MJC Trier in jo dvakrat tudi premagale. Gre za isto ekipo, s katero smo pred začetkom letošnje sezone igrali na turnirju v Luksemburgu in z njimi igrali neodločeno. To pomeni, da so naše nasprotnice močna ekipa, še posebej pa bo treba paziti na nemško reprezentantko Sabrino Neukamp na desnem krilu in na madžarsko rokometašico Annamário Ilyés, ki zelo dobro igra na položaju leve zunanje igralke."

 

Branka Zec, vratarka Olimpije: "Igralke se seveda nadejamo skupnega uspeha proti nemški ekipi in napredovanja v polfinale evropskega pokala challenge. še posebno smo vesele, ker bomo lahko obe tekmi odigrale v domači dvorani in pred domačimi navijači. Upamo, da jih bo čim več prišlo v dvorano Tivoli in nas spodbujalo."