11. 3. 2009

IHF potrdila prejem slovenskih kandidatur

S sedeža Mednarodne rokometne zveze (IHF) so tudi uradno potrdili prejem kandidatur s strani RZS za tri predstavnike Slovenije v posameznih komisijah. Kandidati so Leon Kalin, Darko Repenšek in Alenka Cuderman.

Nacionalne zveze so lahko do 4. marca predlagale svoje kandidate za delo v organih in komisijah EHF, slovenski predlogi pa so bili naslednji:

Leon Kalin: kandidat za predsednika tekmovalne in organizacijske komisije

Darko Repenšek: kandidat za predsednika sodniške komisije in pravila

Alenka Cuderman: kandidatka za predsednico komisije za promocijo in odnose z javnostmi.

Volilni kongres IHF bo potekal od 4. do 7. junija v Kairu v Egiptu. Na njem bodo volili tudi predsednika svetovne zveze, eden izmed evropskih protikandidatov sedanjemu prvemu človeku IHF, Egipčanu Hasanu Mustafi, pa je Luksemburžan Jean Kaiser. Poleg izbire predsednika, podpredsednika, generalnega sekretarja in blagajnika IHF bodo v Kairu opravili tudi volitve za predsednike naslednjih komisij: tekmovalne in organizacijske komisije, sodniške, metodične in trenažne, zdravstvene ter za promocijo in odnose z javnostmi. Prav tako bodo volili predsednika in po deset članov arbitražnega razsodišča in arbitražne komisije ter dva člana in nadomestnega člana nadzornega odbora.