12. 3. 2009

Krimovke čaka težko delo na Madžarskem

V petem krogu glavnega dela lige prvakinj čaka rokometašice Krima Mercatorja zahtevno gostovanje na Madžarskem. V nedeljo, 15. marca, ob 17.15 bo njihov nasprotnik Györi, vodilna ekipa skupine B.

 

Prva slovensko-madžarska tekma v prvem krogu glavnega dela na Kodeljevem se je končala z zmago gostij s 35:31 (15:15). Februarja so bile za uspeh Györija najzaslužnejše vratarka Palingerjeva (20 obramb), organizatorica igre Görbiczeva (9 zadetkov), krilna igralka Mravikova in zunanja igralka Tomorijeva (po 7). V nedeljo imajo rokometašice Krima Mercatorja priložnost, da se Madžarkam oddolžijo za takratni poraz, s čimer bi ostale tudi v igri za eno izmed prvih dveh mest v skupini B, ki peljeta v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Do novih točk jim bo skušalo pomagati tudi okoli 150 slovenskih navijačev, ki bodo z avtobusom dopotovali v dvorano Mihaly Magvassi, ki sicer lahko sprejme okoli 2.800 gledalcev in v kateri domači navijači vedno pripravijo "vroče" vzdušje. Tekmo bosta sodila Bolgara Ivan in Milev Kostov, delegat pa bo Španec Jesus Guerrero.

 

Poleg tekme Györi - Krim Mercator bo v nedeljo tudi drugi dvoboj petega kroga v skupini B. V Romuniji se bosta ob 19. uri pomerila Oltchim Valcea in Budućnost (prvo tekmo v Podgorici so presenetljivo dobile Črnogorke s 23:22), pred zadnjima dvema krogoma pa je v skupini B naslednji vrstni red: G˝yöri 5 točk, Oltchim Valcea in Krim Mercator po 4, Budućnost 3.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Pripravljamo se po že ustaljenem scenariju. Znova nas čaka odločilna tekma, toda takšnih smo v tej sezoni vajeni že ves čas. Madžarke spoštujemo, saj gre za klub z kakovostjo, tradicijo in odličnimi rezultati. Analizirali smo nekaj Györijevih tekem v ligi prvakinj in naš medsebojni obračun na Kodeljevem, na katerem sta nas pokopali slaba realizacija in zelo slabo vračanje v obrambo. Če bomo na nedeljski tekmi popravili ti dve stvari, poleg tega pa tudi ostale izpeljali na zahtevani ravni, se lahko enakovredno kosamo z gostiteljicami, v nasprotnem primeru pa bomo imeli velike trežave. Leva stran napada madžarske ekipe je močnejša kot desna, a se ne bomo osredotočili le na prvo. To smo storili na prvi tekmi in nato celo dobili več zadetkov z desne strani. V Ljubljani so Madžarke uspešno kaznovale vse naše napake in poraz je bil neizbežen. Pritisk? V letošnji sezoni smo že veliko naredili, tako z igrami kot z rezultati, s čimer smo seveda dvignili pričakovanja - svoja in javnosti."

 

Špela Cerar, kapetanka Krima Mercatorja: "Györi je edina ekipa, ki je v letošnji sezoni še nismo premagali. Zato mislim, da je napočil čas, da Madžarke spravimo na kolena. Na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani smo imele slab dan. prepričana sem, da tako slabe predstave ne moremo več ponoviti. Popraviti moramo napake in če bomo to storile, bi moralo biti to dovolj, da iztržimo ugoden izid."

 

Tanja Oder, igralka Krima Mercatorja: "V naši igri mora biti znova poudarek na obrambi. Jasno nam je, da moramo obe zadnji tekmi v glavnem delu lige prvakinj dobiti, čeprav dvakrat gostujemo - tako proti Győriju kot proti Budućnosti. Že velikokrat smo igrale pod pritiskom, vendar smo bile v takšnih primerih venomer uspešne. Dokazale smo, da smo se sposobne uspešno kosati s takšnimi stvarmi. Nadejam se, da se bo zgodba ponovila tudi na Madžarskem in da se bomo v Ljubljano vrnile z novim parom točk.