12. 3. 2009

V nemški ligi korak do nove tragedije, v Zagrebu bodo danes operirali Karačića

Potem ko je prejšnji teden na tekmi mladih reprezentanc Švice in Nemčije umrl gostujoči igralec Sebastian Faisst, je na rokometnih igriščih skoraj prišlo do nove tragedije. V 29. krogu nemške lige je zavest izgubil Lemgov igralec Tamas Mocsai.

 

Na tekmi Göppingen - Lemgo je v 45. minuti prišlo do trka med domačim rokometašem, Hrvatom Daliborjem Anušićem, in gostujočim igralcem, Madžarom Tamasem Mocsaijem. V dvorani Porsche Arena v Stuttgartu je 30-letni Mocsai po skoku pri strelu na gol in trku z Anušićem padel kot pokošen, udaril z glavo ob tla in nepremično obležal na tleh. Madžar je za dve minuti ostal celo brez zavesti, zdravniki pa so mu takoj priskočili na pomoč. Najprej so mu imobilizirali vrat, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico. Tam so ga zadržali, saj so na osnovi natančnih zdravniških preiskav ugotovili, da gre za hujši pretres možganov.

 

V Zagrebu pa bodo danes operirali Igorja Karačića, rokometaša Metkovića in člana mlade reprezentance Hrvaške, ki se je huje poškodoval na prvenstveni tekmi v Poreču. Po posredovanju enega od domačih igralcev v obrambi je Karačić padel in z glavo udaril v koleno enega izmed igralcev, pri čemer mu je počila čelna kost. Poleg velike otekline na čelu je Karačić začel pljuvati kri in izgubljati zavest, zato so ga takoj odpeljali v bolnišnico. Ker je "luknja" na njegovem čelu globoka kar devet milimetrov, bodo zdravniki v rokometaševo glavo vstavili posebno ploščico, da bi se lahko kost znova normalno zarasla. Zaradi teže poškodbe in zahtevnosti operacije naj bi bil Karačić z rokometnih igrišč odsoten približno šest mesecev.